[]

Onboard ses kartım yanmışsa ne yapmalıyım?

arkadaşlar ekran geçen gün ekranda çizgiler oluştu arıza yaptı. izmitte bir laptop tamircisi anakart üzerindeki ekran çipinin yandığını söyledi. tamir olurken izledim gerçekten 3 tane çip var güney, kuzey çipleri ve ekran çipi olsa gerek. 130 lira karşılığında bga diye bir makinede çipi taktılar. şuan için evet gerçekten güzel çalışıyor ekranda bir sorun yok. fakat tamirden aldığımdan beri ses yok. hoparlör üzerinde "yüklü ses çıkış aygıtı yok" diyor. 3 usb girişi var -sağda 2 tane solda 1 tane- soldaki 1 tane çalışıyor diğer sağdaki 2 tanesinde elektrik bile yok. bütün yolları denedim ama olmadı ramlarin yerini bile değiştirdim. bios ayarları aygıt yöneticisi ayarlarları, tekrar tekrar format attım ama olmadı.

1. laptobun donanımları tekrar yerlerine takılırken, hoparlör fişi ve usb fişleri var mı? onlar takılmamış olabilir mi?
2. eğer ses kartı yandıysa usb girişleri diye çalışmıyor?
3. eğer ses kartı yandıysa ne yapmalıyım? anakart mı değişmesi lazım?
4. sorun hakkında başka fikri olan var mı?

(sony vaio vgn-fz 11s) model laptop donanımdan anlayan arkadaşlar yardım ederse sevinirim şimdiden teşekkürler..

 
external bir ses kartı ve usb çoklayıcı ile kasayı açmadan çözebilirsiniz...


  • jeanluc  (16.01.11 18:44:01) 
peki açıp eğer yandıysa çözülme imkanı var mı?


  • sdgs  (16.01.11 18:46:34) 
bu sizin kendi basiniza cozebileceginiz bir soruna benzemiyor, laptop tamircisine soylesenize tamirden sonra boyle oldugunu.


  • tom riddle  (16.01.11 19:03:58) 
yok hocam ben açamam laptobu o adamın nasıl açtığına bile şaşırdım. ekranın menteşelerini falan söküyor. gittim adama söyledim o usta eve gitmiş patronu tekrar tamir servis kağıdı tutun dedi. peki dedim bunun için tekrar mı ücret ödeyeceğim dedim. adam diyor ki demekki bir sorun var hocam oradan patlamıştı bu sefer buradan patladı diyor eğer yaparsak ücret ödersiniz dedi. bende sonra gelirim dedim usta olsa hemn baktıracaktım anlayacağınız tekrar bir ücret alacaklardı bide ekranı düzeldi diye açtırmaya korktum.


  • sdgs  (16.01.11 19:19:53) 
büyük ihtimalle ekran kartı entegresini değiştirirken bozmuş. çünkü bga türü entegrelerin sökülmesi normal havya ile olmuyor. ya sıcak hava ya kızılötesi, sıcaklık ses kartına ulaşıp lehimlerini eritmiş olabilir. yada kablosunu falan takmamıştır. geri götür tamirciye.


  • mr fusion  (16.01.11 20:03:35) 
hiç uğraşmaya değmez. böyle usb bellek büyüklüğünde 7-8 liralık ses kartları var. kadıköy yazıcıoğlu ya da eminönü'de bulabilirsin.


  • trawmatolog  (16.01.11 22:38:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.