[]

7200 rpm e sata - 5400 rpm laptop

5400 rpm harddiski olan bir dizüstü bilgisayarım var. ancak tek problemi harddiskin hızı biraz düşük(western digital scorpio blue). laptobun esata girişi var ve elimde de 7200 rpm 160gb bir samsung var (masaüstü harddiski). ben bu samsungu sata-esata dönüştürücü ile laptopa bağlasam (gücü adaptörden alacak) disk okuma-yazma hızı falan 5400 olandan daha hızlı olur mu? esata hızının normal satadan farkı var mıdır? kısacası bunu yapmalı mıyım? (mobilite veya batarya önemli degil sadece masaüstü şeklinde kullanımlarda bu yöntemi kullanmayı düşünüyorum).




 
Kesinlikle evet.

Sata ve e-satanın aktarım hızları teoride 300 mb/s olarak aynıdır. Yani e-satayı. Sata gibi düşünün. Ayrıca 7200 rpm disk okuma hızı her zaman 5400 den yüksektir. Sırf bu yüzden sunuculara scis diskler yada 10.000 rpm lik raptorlar takıyorlar.
  • mauro eterna  (15.01.11 14:41:44 ~ 14:44:44) 
teoride daha hızlı olması gerekir ama büyük ihtimalle bu pratikte işe yaramıycaktır. farklı bir baglantı üzerinden sistem calıstırmakta verimli olmaz bana kalırsa.

deneyin bi şey kaybetmezsiniz acılıs sürelerini falan karşılaştırın. photoshopta falan deneyin. ama 7200rpm bi notebook diski alın bu kadar ugrasacagınıa 320gb lar 80 lira civarıda satılıyo forumlarda garantili 2.el bile bulursunuz biraz arasanız onu da 50 lira ya kapatırsınız en kötü.
  • rurouni  (15.01.11 17:25:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.