[]

Resimdeki bir renk araligini baska bir aralikla degistirmek

Tahmin edersem pek tarif edemedim, soyle ki, bir resimde tek rente bir bolum var diyelim, ama tam anlamiyla tek renk degil de, hafif degisimler olsun (tum pikseller ayni ren olmasin yani, hatta dalgalanmalar olsun). bu rengi bu dalgalanmalari vesaireyi kaybetmeden baska bir renkle nasil degistirebilirim? hangi programla olur bu is? olursa nasil olur? Photoshopla olursa nasil olur? Daha kolay bir yolu var midir?

Ornek de verelim, mesela yemeksepeti'nin logosunu ele alalim. Ortadaki sari halkaya dikkat edersek saridan turuncuya dogru meylediyor, acik sari var falan. Simdi ben bu sariyi, bu duzgun yapisini bozmadan yesil yapmak istiyorum diyelim. Durum bu.


 
photoshopta replace color ile yapabilirsin.


  • dengesiz pamuk  (15.01.11 02:00:59) 
"color select" diye bişey var photoshopta, oraya girip resimden damlalık(?)la istediğin rengi seciyorsun, sonra aralığını/hassasiyetini aşağıdaki bardaki imleçi hareket ettirerek belirliyorsun, sana resimde nerelerin secılecegını gösteriyor orda previewdan. yani çok geniş aralıklar için kullanamazsın ama mesela imajdaki sarı tonlarını yazıyı almadan secebilirsin gibi.. sonra da eğer, atıyorum, o yuvarlagın dısında kısımlar varsa mask'a geçip boyama silme yontemıyle sectiğin yerleri değiştirebilirsin. secim yaptıktan sonra da color balance ya da replace color ile renk değiştirebilirsin.


  • dasher  (15.01.11 02:06:33 ~ 02:06:56) 
mukemmel olmasa da sayenizde yapabildim, tesekkurler.
img227.imageshack.us

  • samfisher  (15.01.11 17:54:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.