[]

diş sıkma problemi

yolda yürürken, evde, herhangi bir yerde otururken bir anda dişlerimi çok sıktığımı farkediyorum. nedendir bu? internette azcık araştırdım fakat hep gıcırdatmayla beraber ele almışlar. bende öyle bi problem yok. nedir benim sorunum birisi ben dişlerimi kırmadan anneye anlatır gibi anlatırsa sevinirim.




 
bir ara bende de böyle bir durum vardı. sinirsel olduğunu söylediler. herhangi bi problemim yok dedim, bilinçaltında çok fazla kafaya taktığın bişi vardır dediler. uzmanlardan yardım alarak çözüm bulmaya çalış, ileride diş poblemlerine yol açabiliyor(diçlerin çatlaması, zayıflaması vb...)


  • candemir  (14.01.11 15:15:18) 
eğer çene kaslarınla ilgili bir problem yoksa yüksek ihtimalle psikolojiktir. gerginken, stresliyken istemdışı olarak dişlerini sıkıyorsundur. muhtemelen gece uyurken de gıcırdatıyorsundur. gece için çözüm kolay gece plağı denen bir zımbırtı edinebilirsin. dişçiye gidiyosun bunun için, hekim ölçünü alıyo, ağzına uygun boyutta yapılıyo. ama yine de en iyi sonuç psikolojik olarak rahatladığında elde edeceğindir. bu nedenle eğer yapabiliyorsan stresinin kaynağını belirle ve durumu kendince çöz derim. ama illa ki yardıma ihtiyacın olabileceğini düşünüyorsan da bundan çekinmemelisin bence.


  • kedili madam  (14.01.11 15:16:09) 
stresli dönemlerde benim de başıma geliyor, gün içinde de sıktığımı farkediyorum bazen fakat uyurken nasıl sıkıyorsam sabah kalktığımda dişlerim ağrıyor


  • freebird5406  (14.01.11 15:21:53) 
stres sıkıntı hocam başka bir şey değil.


  • seyduna6687  (14.01.11 15:24:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.