[]

Klima

Şimdi diyelim 21 santigrat dereceye ayarladım klimayı. Bu klima ortam 21 derece olana dek daha sıcak veya soğuk hava mı üfler, yoksa devamlı 21 derece üfleyerek ortamın 21 derece olmasını mı sağlar?




 
daha sıcak ufler


  • bryan fury  (13.01.11 20:43:59) 
klimaya ortamı 21 ye ısıt dedi isen sicak, sogut dedi isen soguk hava ufler.

isitma ve sogutma klima icin ayri fonksiyonlardir. o nedenle klima dusunup himmm ortam 15 derece dur ben bu sefer 21 dereceyi sicak vereyim demez. tersini de demez.
  • helenart  (13.01.11 21:02:53) 
21 derece sıcaklığı yakalayınca durur.
sıcaklık düşünce tekrar çalışır sıcak hava üfler.

  • seyduna6687  (13.01.11 21:04:53) 
soruyu herkes yanlış anlamış hehe.

sorulan o değil. dikkat ediniz. soğuk odayı 21 dereceye ısıtıyoruz. bu bizim sabitimiz.

buna göre cevap verirsek birincisi diyebiliriz. klimanın üflediği havanın sıcaklığı hep aynıdır. yani 15 derecelik odayı 21 dereceye ısıtırken de, 30 dereceye ısıtırken de klimadan çıkan sıcak havanın derecesi aynıdır. 21 dereceye ısıt diyince 21 derece, 30 dereceye ısıt diyince 30 derecelik hava üflemez. belki 50 derecelik, belki 80 derecelik hava üfler (klimanın içindeki rezistans sayısına göre değişir bu), 21 veya 30 her neyse o dereceye ulaşana kadar üfler, ulaşınca durur.
  • kibritsuyu  (14.01.11 09:47:09) 
klima inverter ise kibritin dediğinden biraz farklı, otomatik modda değil de ısıtmada olduğumuza varsayarsak, önce çok sıcak üfler sıcaklık 21 eyaklaştıkça 21 e yakın sıcaklıkta(biraz daha sıcak) üfler. düz klimlarda ise üfleme sıcaklığı sabittir ve atıyorum ısıtmada çalışıyor ise üfleme sıcaklığı 45 derece ise devamlı 45 üfler odanın hava sıcaklığı 21 olduğunda durur, 20 ye düştüğünde tekrar üflemeye başlar vs vs...


  • rutubettin  (15.07.11 11:59:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.