[]

CPU Yüksek Hararet

Daha önce PSU'dan sandığım kapanma sorunu, öyle görünüyor ki, verilen cevaplarda da belirtildiği üzere, aslında CPU'dan kaynaklanıyormuş.

CPU fanımı söktüm, çok fena toza boğulmuştu. Tertemiz yapıp geri taktım. Rölanti sıcaklığı 63C'den 49C'ye düştü. Ama yine de en ufak bir yük halinde (mesela Youtube videosu seyrederken) 75C ve üstüne çıkıyor.

Bu arada, CPU fan hızı, en yüksek sıcaklıkta bile 2400RPM'in üstüne çıkmıyor. Sanırım sorun bundan kaynaklanıyor. Belki de bunun ayarlanabileceği bir ortam vardır. CPU fanı söküp takma işi bir yana, bir fan için çok uzaklara gitmek zorunda olmak bir yana... Evden çıkmadan halledilebilecek bir şey mi acaba bu?

 
Heat paste'ler var, onlardan alip islemci ile heatsink arasina sik. Biraz paraya kiyip, 30-40 dolarlik falan bir heatsink alip stok heatsinki degistirebilirsin.


  • compumaster  (06.02.08 09:10:33) 
dostum macun sürdün mü? cpu ile soğutucu arasına termal macun sürmen gerekiyor çeyrek leblebi büyüklüğünde ve onu cpunun üstüne temas eden noktalara yayman gerekiyor. yoksa bir işe yaramıyor fan vs. zalman'ın cpu cooler modellerini öneririm sana.


  • atrin  (06.02.08 09:58:22) 
"evden çıkmadan" kısmına cevap verirsem fan almaya üşendiğim için çok uzun bir süre bildiğimiz vantilatörle kasayı soğutmuşluğum vardır. tabii o kadar çalışmadan sonra vantilatör bozulunca fan almak zorunda kaldım.


  • colg fusion  (06.02.08 11:04:27) 
yavaş dönen fan için de eğer fanın motor miline ulaşabiliyorsan (üstteki etiketi kaldırınca gözüküyor olabilir) bir damlacık makine yağı veya yoksa zeytinyağı. aşağıdan akmayacak kadar az. fırıl fırıl döner.


  • kibritsuyu  (06.02.08 11:30:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.