21 yaşında er kişiyim. Kafam çok karışık. Ne olduğumu bilmiyorum. Kodumun çevresinde bunu anlayamaya çalışmak bile imkansız zaten. Bunun seçim olduğuna inanmıyorum. Hayatı boyunca böyle bir şey hissetmemiş olanların anlayamayacağını biliyorum. En yakın arkadaşım, kardeşim dediğim insan kız. Ona bile
21 yaşında er kişiyim. Kafam çok karışık. Ne olduğumu bilmiyorum. Kodumun çevresinde bunu anlayamaya çalışmak bile imkansız zaten. Bunun seçim olduğuna inanmıyorum. Hayatı boyunca böyle bir şey hissetmemiş olanların anlayamayacağını biliyorum. En yakın arkadaşım, kardeşim dediğim insan kız. Ona bile bunu açamıyorum. Görüşlerini alamıyorum ya da hiç değilse bu yolda yanımda yürümesini, kendimi anlamama yardımcı olmasını isteyemiyorum. Sorun bende mi? Özgüven eksikliğimi bu? Bu süreç kendi başına mı yaşanmalı?
0
kendinizi genel geçer yargılara sıkıştırmak için uğraşmayın. daha önce de benzer bir duyuruya aynı şeyleri yazmıştım. bu sizin hayatınız, sizin bedeniniz. özgürlüğü sınırsız olmakla karıştırmadığınız, dejenere olmadığınız sürece hayattan nasıl tat alıyorsanız, nasıl sizin için daha kıymetli,anlamlı ve zevkli geliyorsa öyle yaşamanız en doğal hakkınız.
paylaşabileceğiniz birileri olsaydı bu sizi rahatlatırdı ama yoksa da bu duygunun sırf paylaşamadığınız için size yük olmasına izin vermeyin.
genelden farklı hissediyor olmanız; defolu, eksik, aksak, kötü olduğunuz v.b. anlamına gelmez. sakin olun. kendinizi dinleyin. her iki cinse karşı hissettiklerinizi makul bir şekilde gözlemleyin. sırf denemek ve anlamak için asla böyle bir maceraya atılmayın.
en önemlisi de en yakın arkadaşınız bile olsa, kimsenin sizi yargılamasına izin vermeyin. maalesef insanlar genellikle eleştirdiklerini veya yol gösterdiklerini zannederken veya böyle yapıyormuş gibi davranarak yargılama ve kişiye kendisini daha kötü hissettirme yoluna giderler. etkilenmeyin. siz sabit durun. her şey kendi yolunu bulur.
0
@akalmor
Erkeklere duygusal açıdan ilgi duymaya başladım. İsteyip, istememek değil. Bu süreci yalnız yaşamak koydu belkide bana. Paylaşmak istedim.
0
bence bir doktora gidin , araştırın önce, psikolog ya da bu konuda tecrübeli olabilecek birilerini. yanlış anlamayın bu durumu düzeltmek için değil, neresindesiniz onu öğrenmek için, belki kendinizle sorunlarınız vardır, diğer erkeklere duyduğunuz şey hayranlıktır ya da gerçekten duygusal bişeylerdir hissettikleriniz.
evet profesyonel bi yardım alın, kendinize eziyet etmeyin.
0
pinking of you
(
13.01.11)
profesyonel yardım kesinlikle, bir tanıdıgım sırf cevresi gay diye baktıgından gay oldu. hala sorunları var kendisiyle. kendini bir tanıma sokma, ama durumunu ögren.
0
Psikolog mantıklı olabilir ancak danışılacak psikolog da önemli. Pek çok psikolog bunun bir hastalık olduğunu düşünerek kendisi hakkında bilgi sahibi de olmayan insanların hayatını cehenneme çeviriyor. Eğer büyük şehirlerden birinde yaşıyorsanız bu konuda çalışmalar yürüten STK'lardan yardım ve psikolog ismi danışabilirsiniz. (Kaos GL, LambdaIstanbul vs.)
Ha gerçi ne olursa olsun, bu tarz konular kişinin kendi kendine aşması gereken konular. En fazla günlük hayatınızda biraz daha rahat davranabilmek için yakın arkadaş çevrenizi ona göre düzenlersiniz o kadar. Sonrasında iş tamamiyle bireye kalıyor. Bu sırada çevrede örnek alınacak / yol gösterecek bireyler olmadığından kişinin biraz özgüvensiz hissetmesi normaldir, bu tamamiyle belirsizliğin getirdiği bir tedirginlik. Bilgilendikten sonra zamanla geçecektir.
0
Freud'a göre herkes biseksüel zaten.
Toplum baskısı vesaireyle heteroseksüel görünüyoruz.
0