[]

Yurt dışından cep telefonu getirme..

efendim bi arkadasım ispanyada ve 2 gun sonra gelecek..bende ondan telefon istedım..ancak telefonu sanırım faturasız alacak..galıba ebay den..

turkiyeye girerken fatura gostermek zorundamı yoksa ben kullanıyorum dıyerek kayıt ettırebılırmı?

birde telefon vodafone calıstırıyo sadece..burdada vodafone calısırmı o telefonda?

şimdiden teşşekkürler..

 
#21108


  • imparatorolmayikolaymisandin  (06.02.08 07:42:39) 
Şayet kırdıramazsan, İstanbul'da bir teknik servisin telefonunu vercem. Bir arkadaşımın telefonunu kırdırdık ama çok zor yapabildiler ama sonunda 120 ytl'ye halloldu. vodafone- Nokia E 65'miş modeli.


  • pyro clustic flow  (06.02.08 08:25:46) 
O is bayagi zor olacaga benziyor. Epey ugrasmaya hazir ol ya da bosuna alma derim.


  • wpi  (06.02.08 08:32:38) 
faturaya gerek yok. buraya gelince yurtdışı çıkışı olan herhangi bir pasaport ile kayıt altına alabilirsin. bunu da turkcell extra ya da avea her ne ise oradan yapıyorsun, 5 ytl fiyatı. telefon kırılması ile ilgili önce modelini söylemen gerek. ben kendi telefonumu netten bulduğum bir program ile kırdım. çoğu telefonu da böyle kırman mümkün, teknik servislerin de zaten yaptığı bu.


  • kadirsavun  (06.02.08 09:12:02) 
ya o kırdırma rıskını goze alamam yanı..

model Lg KU990

pekı burda vodafone calıştırırmı?
  • isott  (06.02.08 09:18:32) 
Ben bi ara ebay e bakmıştım cep telefonu için. %90'ı 2 yıllık sözleşme yapılmasını istiyor bir telefon şirketiyle, diğerlerinin de %6-7 si bozuk, çalışmayan telefonlar. O yüzden ebay den adam gibi telefon bulacağınızı pek zannetmiyorum.

Yurtdışından gelecek telefonlarda 2 tane olay var 1. si türk telekomünikasyon kurumuna kayıt ettirme, 2. si amerika da sadece tek bir telefon öperatörüne göre ayarlı tlefonu tr da kullanabilmek için kırdırtma. Kırma işi ise o kadar zor değil evde bile kullanabildiğimiz programlarla yaklaşık 10$a yapılıyor. türk telekomünikasyon kuruluna kaydettirme işi biraz alengirli. Yurtdışına çıkıp gelmiş bir pasaport gerekiyor. 5 YTL ye yapılıyor bunlar ama bir pasaporta sadece bir telefon kaydettirilebiliyor...
  • selimse  (06.02.08 09:26:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.