[]

Temyiz cevap/savunma

Arkadaşlar, binbir sorunlu Acer laptopum yüzünden Tüketici Mahkemesi'nde açtığım davayı avukatsız kazandım fakat karşı taraf davayı Yargıtay'a temyize götürmüş. Bunların "tehiri icra talepli" temyiz dilekçesi elime geçti. Şimdi benim bir savunma yapma hakkım olduğunu biliyorum, fakat formatı nasıldır-nasıl yazılır hiç bilmiyorum?! =/ Google'da da bulamadım (yada ben beceremedim). Bir örnek gösterebilecek/gönderebilecek bir arkadaş var mıdır?? Büyük sevaba girer yeminlen..




 
tehiri icra demek; hukuken yerel mahkemede kazanmış olduğunuz davaya dayanarak karşı tarafın temyiz aşaması sonuçlanana kadar sizin icraya koymanıza( yani dava ile kazandığınız edimi elde etmenize) engel olan bir yoldur.

her halükarda temyiz dilekçesine kazanmış olduğunuz davada belirttiğiniz açıklamaları ve taleplerinizi sunmakta fayda var. bu hakikaten buralara sığacak bir mevzu değil ve karşı temyizde de bulunabilirsiniz, süreli olmaktadır.

ama genel olarak dilekçeyi dava dilekçesi gibi yazacaksınız. açıklamaları bir defa daha anlatmakta fayda var. muhatabı yargıtay hukuk dairesine... die yazacaksınız..

eğer dava dosyasında herşey var açıklamama da gerek yok derseniz herhangi bir dilekçe yazmasanız da sorun olmaz. zira dava dosyası oldugu gibi yargıtay a gitmekte..
  • chewy  (06.02.08 03:17:39) 
bir beş dakika bir kitapçıya uğrayıp medeni usul hukuku kitaplarını biraz karıştırırsanız oldukça faydası olacaktır. baki kuru veya yavuz alangoya'nın kitaplarına bakın. kuru'nunkinin arkasında dilekçe örnekleri de var.


  • colg fusion  (06.02.08 11:09:00) 
Cevap verme zahmetinde bulunan herkese teşekkürler. Özelden ulaşan bordeaux'e de ayrıca teşekkürler.


  • mortanius  (06.02.08 13:13:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.