[]

köprüden kaçak geçiş cezaı

Bizim otomatik okunan zımbırtı yere düşmüş, biz de fark etmemişiz. Geçiverince köprüden "cezalı geçiş" (yanılmıyorsam 40 TL) gibi bir şey yazdı.
Şimdi biz ziraat bankasından kontör bittikçe otomatik yükleme yapan sisteme dahil olmuştuk. Yani her daim kontör var. Bir arkadaşım "zaten oradan düşerler senin bir yere ceza ödemeye gitmene gerek yok" dedi. Nedir?



 
plakana kayıtlıysa normal geçiş olarak düşerler ceza almazlar.
ogs için konuşuyorum.
köprü geçişiyse sıkıntı yok yani.
ama paralı yollar-otobanlarda sıkıntı çıkar max. ücret neyse onu alırlar. onun için email atıp düzelttirmeniz gerekiyor.
  • ozdek  (13.01.11 08:36:51) 
bildiğim kadarıyla eğer plakaya kayıtlı bir ogs cihazı var ise ceza ödemiyorsun. fotoğraf çekiliyor sonra o plakaya kayıtlı ogs var mı acaba eleman ogssiz bir arkadaş mı diye bakılıyor sonra ceza kesiliyor. durumu banka ile görüşmende yarar var. onlar vakıflar konuya.


  • thisrocktr  (13.01.11 08:39:35) 
eger ogs (yani otomatik gecis simbirtisi) o arabanin plakasi uzerine kayitliysa otomatik olarak o hesaptan dusebilirler.


  • co2s2  (13.01.11 08:40:22) 
ogs nin durumu cevaplanmis zaten.

buradan da durumu kontrol edebilirsin.

ozelyuk.kgm.gov.tr
  • helenart  (13.01.11 08:53:42) 
peki biri şu garip ankaralıya açıklayabilir mi, madem ogs cihazı olan kaçak geçince (okumayınca görmeyince vs) hesabından düşüyor, niye cama mal gibi ogs cihazı yapıştırıyoruz? kamera var, plaka tanıma var, ogs hesabı var. e tamam mına koyim her geçişte plakamı okuyup hesabımdan düşsün. alet niye?


  • kibritsuyu  (13.01.11 09:24:35 ~ 09:25:10) 
@kibritsuyu
ankara'da otoban yok mu? otobanlar tek giriş çıkışlı değildir en basitinden. ilk gişeden girip sondakinden de çıkabilirsin gidip 2 gişe sonra da çıkabilirsin. dolayısıyla ücretleri de aynı değildir. 1 tl den başlar 10 küsürlere kadar gidebilir. o yüzden o aleti oraya takıyoruz dit dit okutuyoruz. yoksa halimiz harap olurdu.
sadece tek giriş tek çıkış olan köprü, tünel gibi yerler olsaydı haklıydın.
  • ozdek  (13.01.11 11:41:44) 
teşekkür herkese


  • min el garaib  (13.01.11 13:27:59) 
@kibritsuyu : bunu yağmuru var, çamuru var, plakanın kirli olması var, her seferinde plakayı okuyamayabilir optik okuyucular. o yüzden iki alet anlaşıp hallediyorlar aralarında.


  • trocero  (13.01.11 13:51:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.