[]

çocukları bilgisayardan uzak tutmak

merhaba millet, sorun yeğenlerim ve yeğen benzerleri. Birinci grupta 11, 9, 8 yaşında diğerinde ise 7, 5, 2 yaşında üçer çocuk var.
Bunlar için gerek grup gerek bireysel oynanacakları oyuncaklara ihtiyacları var. Benim eve geldiklerinde 20 yıllık yapbozları oynuyorlar ama evde öyle değiller. Bunlara ne alayım?
Teşekkürler.


 
küçüklere şu lego tarzı ama daha büyük parçalı olan oyuncaklardan falan al.
büyük gruba ise batak oynamayı öğret sende 4. ol hem canın sıkılmaz hem tantana olmaz.

  • seyduna6687  (11.01.11 00:18:42) 
bizim zamanımızda milyoner ve gizli hedef gibi oyunlar vardı ayıla bayıla oynadığımız.
şimdi d&r gibi yerlerde türevlerine çok rastlıyorum. monopoly en bilinenlerden mesela. öyle bir yere giderseniz oyun dünyasında kaybolur ve uygun gördüklerini alabilirsin.

  • purkinje  (11.01.11 00:23:43) 
puzzle, 10 parcaliktan 300 parcaliga kadar var, benimkiler bayiliyorlar ve mutlaka sokakta oyun oynayacaklar, canlilarla iletisim halinde olacaklar, gerekirse drama benzeri oyunlar uydurma yeteneginiz varsa siz uydurun beraber oynayin, kagit-makas-tas bile harika bir oyundur bilmiyorlarsa ogretin kendi aralarinda oynayabilirler, ayrica su elleri karsilikli vurarak oynanan ve tekerleme falan da soylenen oyunlar da cok faydali,
el kizartmaca bile goz,el ve refleksleri gelistirmesi bakimindan yararli,milyoner keyifli bir oyum, bil bakalim kim diye bir oyun var bir de tabi ki kizma birader ve satranc, abartmiyorum 9 ve 7 yasindaki cocuklarda ise yariyor,

  • rn  (11.01.11 00:27:59) 
jenga.
bilindik şeklinde oynamaktansa bina falan yapsınlar asıl, gösterirsin birkaç şey.

  • :/  (11.01.11 00:42:53) 
Biri de yazmamış: Oturun kitap okuyun, tartışın falan. Hep birlikte. Kitaplarla ilgili oyunlar oynayın, canlandırın falan. Sonra çok dua ederler size.

Kitap okumanın işe yaramadığına inanan bir nesil büyüyor ve ben fena oluyorum arkadaş. Sonra niye troller var, bunlar niye kendini geliştirmiyor bıdı bıdı bıdı...?
  • eelmaa  (11.01.11 07:05:08) 
özellikle büyük grup için, al 2-3 kutu bonibon, aç sudokuyu önlerine, sırayla her rakam yerleştirene bir bonibon veya her 3x3'lük kutuyu doldurana bir bonibon bilmem ne uydur bir şeyler, sonra aralarında oynasınlar.

ayrıca seyduna6687' ye katılıyorum, 3 yaşında iskambil oyunları oynayan çocuklarda hesaplama yeteneği, takip-korelasyon (kart takibinden dolayı) yeteneği artabiliyor. papaz kaçtı gibi şeylerle başlayıp, pis yedili, 51 falan geliştirebilirsiniz ki bunu hem küçük grupla hem büyük grupla yapabilirsiniz.
  • elenika  (11.01.11 13:31:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.