[]

codec kurulum rehberi

vlc ve gom player ihtiyaçlarımı tam karşılayamadığı için buraya başvuruyorum efendim. uzun süre k-lite mega codec pack kullanmıştım ama sistemi yamulttuğu aşikar veya ben doğru seçeneklerle kurmayı bilmiyordum. başkalarına da faydasını olacağını düşünerek şöyle sıralıyorum;
1. scene gruplarını çıkardığı dizi ve filmleri takip ediyorum.
2. dts destekli 5.1 ses sistemi var ve dts albümler de indiriyorum (wav veya dts uzantılı olanları vlc kolaylıkla açıyor ama cd imajı şeklinde olanları sadece powerdvd açabiliyor bildiğim kadarıyla ve sırf bu yüzden de powerdvd kuruyorum ama artık kurmak istemiyorum)
3. flac, ape gibi lossless ses sıkıştırma formatlarıyla sıkıştırılmış albümler indiriyorum ve dinliyorum. (vlc bunları açıyor ama nedense çok takılma oluyor)
4. yüksek çözünürlüklü (mkv) dizi ve filmleri de indirip izliyorum zaman zaman.
5. en önemli nokta .idx .sub altyazısı. bunu vlc ve gom player destekliyor ama media player classic ve directvobsub gibi dikey konumlandırmayı dikkate almıyor. yani normal altyazı gibi sürekli altta gösteriyor ve görüntüde altyazıyı okumayı engelleyen bir sahne olduğunda bu altyazının özellği olarak yazıyı üstte çıkarması gerekirken yapmıyor.
6. ac3 filmlerde ki ses problemi malum ya çok kısık oluyor ya çok yüksek. bunu da tutturamadım.
efendim uzunca böyle. bunlara sahip olmak bu kadar zor mudur sorarım size? yok mudur bir cengaver desin k-lite mega codec pack indir şu ayarlarla kur problem yaşamazsın veya codec pack e sadece şu kodekleri kur hepsi takır takır çalışır diyebilecek. şimdiden teşekkürler

 
2-alchocol ya da deamon kurup mount edince imajın icinden kopyalayabilrisin sarkıları.

3-flac vs icin foobar guzeldir. winap da acar bunları.

4-uygun kodec le acarsın bunu da. ama pc nın gucu onemli oluyor burda ram ve cpu.

digerlerini bilmiyorum bende. klite ın ac3 ayarlarını kurcala bi, ya da player dan kurcala.
  • bryan fury  (04.02.08 21:41:09) 
6- normalize özelliği var gom player'da, onu kullanabilirsiniz.


  • 386 dx  (04.02.08 22:50:25) 
codec paketi olarak decopa öneririm. sıkıntısız.

flac ve ape için, hatta geri kalan tüm ses formatları için winamp. web sitesinde gerekli plug in'ler var. takılma sıfır. tabii bilgisayarın yeterince güçlü olduğu varsayılıyor burada. ama 1.73ghz tek çekirdek laptop'ımla bugüne kadar sıkıntı yaşamadım.

ac 3 içinse yapacak bir şey yok. daha önce de tartışıldı ancak hoparlörün sesini açmak haricinde yapacak bir şey yok. sakın ola ac3 ayarlarından ya da video programının kendi ayarlarından boost gibi seçenekler kullanmayın. sesi bozmaktan başka işe yaramıyor.

bu arada iki boyutlu altyazıları bsplayer düzgün gösteriyor (olması lazım, doğru hatırlıyorsam)

dipnot: mkv codec değil, container'dır. yüksek çözünürlük yine bilgisayarın gücüne bakar.
  • co2s2  (05.02.08 11:05:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.