[]

Amazon Alışveriş

Şimdi sevgili amazonlar, ben amazondan ara sıra (seyrek) alışveriş yapan bir insanım, hiç 2. el ürün almadım, hiç kitap da almadım. Şu üç kitabı almak istiyorum;

Ravnica: City of Guilds - www.amazon.com

Guildpact - www.amazon.com

Dissension - www.amazon.com

Sorum şu ki, bu kitapların birinci elleri(new) 15 dolar, 4 dolar ve 6 dolar diye sıralanırken (yaklaşık), kullanılmışların hepsi 0.01 dolar (1 cent lan!), ayrıca satıcıların da güvenilirlikleri %98-%96 falan diye gidiyor, bu kitapların kullanım derecesi de good falan. Bana bir şey ifade etmiyor tabi, yani nedir ne değildir, hakkaten 1 centlik düzgün kitap var mıdır nedir bunun olayı açıklayacak var mı?

Ya da açıklayacak yoksa bile, bence orjinal al hacı ordan 2. el alınmaz ya da 2. el al ya, sorun olmuyor genelde. diyecek birileri var mı?

 
ben ders kitaplarımın neredeyse tamamını ikinci el aldım ve hiç sorun yaşamadım. tabii 1 cent fiyat bana da pek mantıklı gözükmedi ama güvenilirlik oranı yüksek olanlarda sorun yaşamazsın sanırım. bir de müşteri yorumlarına bak, neye göre düşük neye göre yüksek vermişler, bazıları sadece geç yolladığı için düşük alabilir, üründe sakatlık olmuyor, bazıları da tam tersi.


  • holybullshit  (09.01.11 22:41:07) 
al gitsin yani ne kaybedersin ki? cok kotuyse de at gitsin..


  • buzzlightyear  (09.01.11 23:29:53) 
1 cent'lik kitaplarin shipping'i pahali olmasin? klasik bir e-bay taktigidir.


  • please dont die  (10.01.11 01:47:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.