[]

Half-Life Donma Sorunu

Merhaba Sevgili Gordon Freeman'lar...!

Olau şu nostalji olsun diye Half-Life kurdum evde. İki adet pc im var ve yerel ağda. Bilgisayarın gelişmiş bir anakartı üzerinde 256 mb lık radeon 2100 ekran kartı, amd x64 işlemcisi ve 2 gb 1066 mhz hyper x rami var. Yani half-life gibi bir oyunu 10 kare takla attırcak kadar yeterli bir sistem.

Ama nasıl oluyorsa, half-life ta böyle adam donarak takılarak ilerliyor. Sanki pc kasıyormuş gibi, mause dönderiyorum 1 -2 sn arkadan geliyor görüntü. Çözünürlük değiştirdim. Sowtwaere + open gl + direcx modlarının hepsinde deedim sorun aynı. Yani sistem olarak çok daha düşük sistemlerde çalışması gereken bir oyun bende neden donar.

Pc de daha önce win 7 vardı sildim, xp kurdum, hl yi tekrar kurdum , her halukarda sorun var, düzelmedi. Oyunun setupında sorun var desem, diğer pcde aynı setup sorunsuz çalışıyor. Anlamadım gitti, varmı aklına bişi gelen dicem. Ekran kartının güncel drivarı kurulu ve catalsy sorunsuz çalışıyor.

 
Valla G Man olarak bu olayla benim bir ilgim yok.


  • g man  (09.01.11 20:32:46) 
Çok komiksiniz lan walla :) ama genede probleme çözümden uzağız, sevgili gençler labaratuarda deney meney kolay, gelde çık işin içinden.


  • mauro eterna  (09.01.11 20:52:16) 
bunu gene "half life donma sorunu" falan ve türevleri olarak google da arat. kesin bi forumda nasıl yapılacağını yazan vardır. illa ki başka birilerinin de başına gelmiştir.


  • indiana bond  (09.01.11 21:40:24) 
Eğer hiçbir şey çözmezse virtual machine kurarak onda denersin oynamayı.


  • inugard  (09.01.11 22:23:36) 
@indiana bond : Dediklerinizi yaptım, inanın aramaya inanıyorum ama malesef, bizim türkiyede forumları bilmiyormusun Allahını seen , format at düzelir yazan armutlardan ibaret.

@inugard : pc de zaten xp ve windows 7 üzerinde kurarak ayrı ayrı denedim, sanal makina üstüne kurarak denemenin, teknik izahatınıda yaparsanız, onuda denerim.
  • mauro eterna  (10.01.11 15:30:16) 
donanımla alakalı bir sorundur belki. Sanalda donanım direk olarak kullanılmadığından bi çözüm olabilir diye düşündüm.


  • inugard  (13.01.11 11:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.