[]

Kumandasız Beko TV'de av'a girmek

Nasıl yapabilirim? Tv'nin üzerinde sadece volume ve kanal değiştirme tuslari var. 0 (sıfır)dan sonra da direk 99. kanala geçiyor av falan yok.
Ps2 bağladım da nasıl giricem :/ kumanda yok.

Tuşlara uzun bastım, çeşitli kombinasyonlar denedim olmuyor.

Beko m637x 98 model sanırım. Tüplü.

 
en kolay yolu uygun bir kumanda almak olur. bazi televizyonlarda hakikaten kumadasiz kontrollerle gecmenin hic bir yolu olmuyor. ps2 scart kullaniyorsa kendisinin gecirmesi lazim. scart kullanmiyorsan sanirim 8. pin'e voltaj uygulayarak av'ye gecirebiliyorsun ama hic denemedim. oyun oynamak icin kafa ayari yapmis nesildensen ugrasmak isteyebilirsin.

edit: bir yerden alinti:
"To enter A/V mode pin 8 of the SCART need to be raised to at least 11.5 volts DC. Most game consoles supply only 5v to this pin, I think the MS Xbox and Sega Master System (both with the official cables) are the only ones which do it correctly."
  • kurukafa  (08.01.11 20:17:40 ~ 20:18:28) 
Teşekkürler. Fakat hiç bi bilgim yok, o voltaji nasıl vericem? Her türlü uğraşırım


  • leon  (08.01.11 20:26:48) 
Tek yol kurukafanın anlattığı. O da eğer scarta bağlı cihaz açılınca otom. AV geçme özelliği varsa. Scart ile çalışan oyun konsolu harici bi cihazın varsa onu takıp televizyonu açtıktan sonra cihazı açmayı dene. Olmadı 12 V adaptör bulup bi telle 8.pine akım ver. Ama bu en son ihtimal. Sonra tv bozuldu diye gelme :)


  • kacinci  (08.01.11 20:32:49) 
bekolar çoğu evde bulunur komşulardan av'a girmelik kumanda iste...


  • mr fusion  (08.01.11 20:54:39) 
servis modu :menu + 9301
ama kumanda lazım

  • keller  (08.01.11 23:15:34) 
bilmem kaçbin voltluk cihaz o karşında duran sadece belirtmek istedim..


  • sorumvarbenim  (08.01.11 23:17:51) 
Benim tv Arçelik TV 51-203 S LCD yan tuşları ile oynarken birden tv av modundan çıktı birdahada giremedim tv ve uydu chaz bağlantısı olmuyor,tv nin kumandasıda yok nasıl yaparım bilemedim,yeni kumanda almak istedim ama bir türlü bulamadım kumandayı yok.


  • 06bozkurt  (04.02.21 00:07:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.