[]

neden böyle olmuştur acaba? [öğrenim kredisi - burs]

2004 yılında üniversiteye girdim. her ay 150 ytl ziraat bankası hesabına yatıyordu. fakat geçtiğimiz aylardan itibaren yatmamaya başladı? neden acaba? kykdan baktığımda resimdeki tabloyu gördüm. bunun sebebi nedir? derslerdeki başarısızlıktan dolayı burs öğrenim kredisine mi dönüşüyor? yoksa burs 3 senelik mi? neden?

not: öğrenim kredisi olarak görünen miktarlar "burs " çektiğim hesaba yatmamıştı. yani 3-4 aydır para çekmiyorum. bunun için bankaya gitmem gerek sanırım?


 
en son kasım'da yatmış galiba. altta 3'ten fazla dersiniz olunca bursunuz krediye dönüşüyor ve hesap değiştiği için yeni kart alıyorsunuz. kalan paranızı da elden alabiliyorsunuz.

ben bu sebeple geçen sene -haberim olmadığı için- ocak ayı sonuna doğru aralık ve ocak aylarını toplu almıştım.

muhtemelen aynı şeydir.

edit: resme bakmadan yazdım üst tarafı, sizinki daha erken de değişmiş olabilir. 1. sınıfların kart alabilceği tarihlere yakın olarak gelir sizin yeni kartınız da(muhtemelen gelmiştir yani), biriken paranızı da dediğim gibi alabilirsiniz.
  • infernal majesty  (03.02.08 21:00:25) 
peki siz burs alırken senet imzaladınız mı? cunku ogrenım kredı alırken size tutar karsılıgı noter tasdikli senet imzalatıyolar..


  • isott  (04.02.08 00:14:13) 
baş edit: ben 2. cevabı da sorusoranadam yazdı zannederek cevapladım, kusura bakmayın : )

hayır, sadece katkı kredisine imza atmıştım.

sizin baktığınız tabloya bakıyorum, ben de 2006'nın ekim ayından beri öğrenim almaktaymışım(aynı sizin durum) yani sadece kartım ve hesap numaram değiştiği için o iki ayı çekememişim. altta ise kocaman 3.680 ytl yazıyor bende,(şu ana kadar aldığım öğrenimden 1.100 ytl fazla, o da sanırım katkı kredim oluyor) yani sanırım burs krediye dönerse senet imzalamamıza gerek kalmadan ödenecek miktar hesaplanıp hanemize yazılıyor ve borçlu sayılıyoruz. ki ben her ay yatan parayı çektiğime göre artık borçluyum demektir.

kartınızın değişmesi ise bursun krediye dönmesiyle alakalı, burs almaya devam edenler aynı hesap numarasını kullanabiliyor fakat öğrenim kredisine geçenler yeni kartların geldiği dönemden itibaren yeni hesaplarını kullanıyorlar. en son çekebildiğiniz aydan sonrası hesabınız değiştiği için yeni hesapta bekliyordur, fakat ekim ve sonraki aylar geri ödemeli.

buna bakın bi de:
img297.imageshack.us
  • infernal majesty  (04.02.08 01:29:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.