dün de sormuştum arkadaşlar. 2 tane cevap geldi ama tam olarak yeterli değil gibi geldi bana. bir daha sormak istiyorum.finaller gelecek haftasonunda bitecek ve ben de hemen taslağını hazırladığım kukla işine giricem. iskelet büyük ölçüde tamam, zaten nasıl yapılacağını da biliyorum.ancak iskeltin ü
dün de sormuştum arkadaşlar. 2 tane cevap geldi ama tam olarak yeterli değil gibi geldi bana. bir daha sormak istiyorum.
finaller gelecek haftasonunda bitecek ve ben de hemen taslağını hazırladığım kukla işine giricem. iskelet büyük ölçüde tamam, zaten nasıl yapılacağını da biliyorum.
ancak iskeltin üstünü neyle kaplamalıyım? bir sürü video izledim, birinde kille kalıp çıkarıp latex kaplatıyorlardı falan ama öylesine geniş bir düzeneyim yok. hamur kuruyor, parçalanıyor. şöyle kolları büktüğümüzde pul pul dökülmeyecek bir malzeme lazım bana ama günlerdir düşünüyorum bulamadım bir türlü.
ne olabilir?
(vücut elbise gibi bir şeyle kapanabilir ama yüz, eller, parmaklar mutlaka esneyebilen bir maddeyle yapılmalı.)
edit: bir de iskeleti hazır tam olarak bitirmemişken, iskeletin ayakta rahat durabilmesi için kullanılacak altın oranlar var mıdır? xcm bacak, x cm genişlik, x cm kol gibi vs?
daha önce aldığım yanıtlar şöyleydi:
"nezih'te satılan mum tarzı bir şeyler var, sanırım adı bendaroo. onlarla çok kukla yaptık biz evde. baktım evet bendaroo'ymuş:
www.bendaroos.commum olduğu için istediğin gibi eğip bükebiliyorsun, üzerine çakmak tutunca da dümdüz oluyor."
"vücuda bir elbise uydurursan sadece el ve kafayla ugrasırsın, basit olarak kalıp alabilirsen de silikon belki işe yarayabilir. ayakta durma olayında kadraja göre destek koyman mantıklı olur dengede duran bir model zor.mesela corpse bride dan gördüğüm şeklini söyleyebilirim uygun yerden desteklerle sağlıyorlardı sonra resimlerden siliyorlardı tabi tipler kürdan gibiydi falan
"