[]

internetten bir ürünün satışı

internetten bir ürün satmak istiyorum. ama gittigidiyor %10 komisyon alıyor. sahibinden.com kaç alıyor bilmiyorum ama böyle yerlere para kaptırmak istemiyorum.

bunun dışında kendim başka yerlere ilanlar vereceğim. ama o şekilde de para mı önce yollanacak, ürün mü sorunsalı oluyor. karşılıklı güven olmuyor yani haklı olarak.

sormak istediğim şey: diyelim ki buradan ilan verdim ve birisiyle anlaştım. en güvenli şekilde nasıl satabilirim ürünü? (elden vermek demeyin onu biz de biliyoruz)

 
ptt kargo'nun kapıde ödemeli bir sistemi olması lazım ama detayını bilmiyorum.


  • mahallenindelisi  (07.01.11 20:49:01) 
parayı hesabına havale eder, sen de kargoya verir kargo takip numarasını verirsin. yahut ptt'nin mesela kapıda ödemeli bir sistemi vardı sanırım.


  • cro magnon  (07.01.11 20:49:03) 
kapıda ödemeyi biliyorum. eşzamanlı olarak havale ve kargo olabilir mantıklı.

peki sahibinden.com % kaç komisyon alıyor satıştan?
  • yigitkaraca  (07.01.11 20:51:07) 
sahibinden %6 veya %7 alıyordu


  • erci  (07.01.11 20:53:46) 
sahibinden get komisyonu olarak mağazadan %6, normal üyeden % 7 oranda ücret alıyordu bundan en fazla 4 ay önce. yeni yılda değişti mi bilmiyorum oranlar.


  • sea ray sundancer  (07.01.11 20:59:08) 
güven problem olduktan sonra eşzamanlı da olmaz. kargoyu yollayanın ürün yerine başka bişey yollamadığı ne malum.

ptt kapıda ödeme ya da sanalpazardan ilan açılabilir. sanalpazar %5 alıyor.
  • cause  (07.01.11 21:17:29) 
sanalpazar.comdan satın hocam, ilan vermek ücretsiz, ürün satılırsa %5 komisyon alıyorlar, ayrıca alıcı 12 taksitle alıyor (evet %5 komisyonla 12 taksitle alıyor, peşin de alsan 12 taksitle de alsan komisyon değişmiyor)
site güvenilir, arkasında gold bilgisayar var.. ben 2-3 kere alışveriş yaptım, sorun çıkmadı.

  • de jure  (07.01.11 22:12:51) 
eğer eş zamanlı kargoda da şüphe duyuyorsanız alıcının tc kimlik numarasını isteyin.en azından bir problemle karşılaştığınızda tc kimlik numarasıyla icra takibine verebilirmişsiniz. benim başıma buna benzer bir olay gelmişti ama tc kimlik numarasını almayı akıl edemediğim için para da karşı tarafta kalmıştı.


  • and unhappy dido burns  (07.01.11 22:57:09) 
en güzel yöntem sahibinden.com'a ilan vermek (get kullanmayın ücretsiz ilan verin telefon mail vs ile birlikte) ondan sonra ptt kapıda ödeme. hem güvenilir, ürünü görüp ödüyorsunuz hem de gittigidiyor gibi ilana para filan yok. mis gibi de iş yaparsınız. hatta isteyen direk havale ile çalışır.


  • darknum  (08.01.11 13:20:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.