[]

mali müşavirlik stajı sorunu

ben mayıs 2009 da başlattığım mali müşavirlik stajımı mayıs 2011 de tamamlayacaktım. ancak şöyle bi şey oldu ; eylül ayında yapılan gelir uzman yardımcılığı sınavını kazandım ve büyük ihtimalle şubat ya da mart 2011 gibi gelir uzman yardımcısı olarak göreve başlamış olacağım. şimdi çok kılı kılına denk gelmiş durumda her ikisi de..

ben maliye'de göreve başladığım takdirde başka herhangi bir yerde çalışıyor olmamam gerek, bu yüzden ben göreve başlamadan stajımın sona ermiş olması gerekiyor.
bu sebepten tesmer'e gidip durumu bu şekilde izah ettim onlar da bana staj süresini 3 ay kısaltan kursa başvurmamı önerdiler ancak kurs hala açılmamış ve bu ay sonu itibariyle başlayacağı tahmin ediliyor hatta daha da geç başlayabilirmiş..

bu ay sonu başladığını varsayarsak ben en fazla 1 - 1,5 ay gidebileceğim bu kursa sonrasına devam edemeyeceğim, ve herşey boşa gitmiş olacak. ama kursa hiç yazılmasam da atanmamızın mayıs a kalmayacağı çok açık, stajımın yanması sözkonusu..

ne yapmam gerekiyor sizce, ben işin içinden çıkamadım 2 yıldır şu staj süresince verdiğim emeklere üzülmesem hiç düşünmeyeceğim ama çektiğimiz sefalete değsin diyorum smmm ruhsatımı alır koyarım bi kenara belki ilerde bi faydasını görürüm..

varsa bu konuyla ilgili bilgi sahibi olanlar tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar..

 
kursun tamamına gitmeniz gerekmiyor. sanırım 170 küsur saat toplam kurs süresi, ancak yanılmıyorsam 110 saati tamamlamanız yeterli.

sanırım yüksek lisansla stajı kısalttınız, 2008'de staj süresi üç yıla çıkmıştı diye anımsıyorum. yeni yönetmelikte vergi incelemesine yetkili olanlar ve maliye bütçe/muhasebat kontrolörlerinin görevlerinde geçen sürelerinin stajdan sayılacağı belirtiliyor. ama bunlar durumunuza uymuyor sanırım. fakat aynı yönetmelikte şu da var:

"Temel Eğitim ve Staj Merkezinin kurs ve seminerlerinde geçen ve altı ayı aşmayan süreler, staj süresinden sayılır."

nedense seminerleri hesaba katmıyorlar, eski yönetmelikte de durum aynıydı; ben gittiğim seminerleri filan kullanamadım staj kısaltmada. staj ve yeterlilik dışındaki kursları da saymıyorlar. yazılı kuralın neden uygulamada kabul görmediği de anlaşılacak şey diyil. seminer işini de soruştursanız diyorum. bütün seminerlere gidilse olabilir gibi. ankara odasının eğitim takvimine de bir bakabilirsiniz. ismmmo'nun ocak ayı seminerlerine baktım, tümüne gidilse 110 saati tamamlıyor. ancak seminerleri uygulamada da kabul etmeleri için yapılabilecek bişiy olduğundan kuşkuluyum.
  • tedirginlik hucresi  (07.01.11 22:33:13 ~ 22:37:02) 
sizi de kapsıyor mu bilmiyorum ama staj süresi üç yıla çıktı.

kapsamadığını varsayıp 4-5 ayınız kaldığını düşünerek, yüksek lisans yapmanızı önderebilirim. staj süresi iki yıl iken yüksek lisans mezunlarının stajının altı ayına sayılıyordu.

staj yönetmeliğini okuyun. ofiste değilim, kaynağım yok ama aklımda böyle kalmış.

ayrıca sktiredin yanarsa yansın. devlete kapağı atmışsınız daha mali müşavir olup ruhsatı kenara koyup naapıcaksınız? almak için de binlerce tl harç vereceğinizi, oda aidatı ödeyeceğinizi unutmayın. gelir uzmanı olup mali müşavir skersiniz boşverin ruhsatı falan, kasmayın.
  • kibritsuyu  (08.01.11 06:58:21 ~ 07:02:27) 
@tedirginlik hucresi, kibritsuyu : yeni yasa çıkmadan sınavı kazandığım için staj sürem 2 yıl.

@tedirginlik hucresi : peki ben 110 saati dahi tamamlayamazsam ne olur? bana kurs bitirme sertifikasını vermezler mi?

@kibritsuyu : ayrıca yazınızınn son paragrafına harfi harfine katılıyorum belli ki siz de benim gibi meslekten çok çekmişsiniz. zaten dosya açtırdığıma açtıracağıma bin pişman oldum. sırf şu staj dalgası yüzünden kaç işyerinin kapısından döndüm. özel sektörde bi çok yer neden belge almak için ugrasıyosunuz ki dediler. biz zaten tam tasdik yaptırıyoruz, belgeli elemana ihtiyacımız yok denilip geri çevrildim hep. yani bi faydasını göremedim, daha çok engel oldu bana..ama yine de 2 senemi verdim karşılığını almadım diye hayıflanmayayım diyorum ilerde..
  • radicaldeyyus  (08.01.11 13:11:08 ~ 13:12:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.