[]

Aranızda daktilo kullanan var mı?

varsa kullandığınız daktilonun özellikleri nedir? elektronik mi, markası, modeli vb. nedir? ayrıca daktilonuzu hangi işte kullanıyorsunuz? sürekli sabit olarak masanın üstünde mi duruyor yoksa kullanacağınız zaman yerinden mi çıkarıyorsunuz?




 
Neden sorduğunu bilmiyorum, yazarsanız sevinirim, merak ettim.
Kullanıyorum. İki daktilom oldu. İlki yeni daktilolardandı. yeni derken 90'lı yıllardan kalma. "Traveler ...." bir şeydi adı. Hatırlamıyorum şimdi, bir arkadaşıma verdim. Süper bir daktiloydu. Önemli notlarımı yazmak için kullandım. Bir de dostlarıma yazdığım mektuplarda, kutlama yazılarında kullandım. Sabit olarak masanın üzerinde durmuyordu. Kullanacağım zaman kutusundan çıkarıyordum.
Şimdi ki daha afilli bir şey: Erika. Daktilo şu an yanımda değil, hemen söylemek isterdim modelini. Ancak çok fazla bir şey yazamadım o daktiloyla. Şeridini değiştirmem gerekiyor. O da kutusunda duruyordu hep. Gerektiğinde çıkarıyorum. Çünkü daktilolar çok çabuk tozlanıyor, hele metal harfler..
  • asfur  (07.01.11 17:56:18) 
var aga. birkaç arkadaşıma mektup yazmak için kullanıyorum. manuel bir daktilo. ufak boy, çanta model. üstten giydirilen bir kapak çanta görevi görüyor. rafta yeri var, lazım olunca masaya geliyor.

bundan önce hayvan gibi bir daktilom vardı, üç tane a4 kağıdı yan yana koyabiliyordum; çalışma odasını küçültünce onu değiştirdim. o da manueldi, ama o masanın üzerinde dururdu.
  • babilbaligi  (07.01.11 18:39:05) 
@asfur ben de daktilo almayı düşünüyorum da. yazıyla çiziyle fazla haşırneşirim. yarın bir gün dijital kıyamet koptuğunda bilgisayara bağımlı kalmayayım diye meraktan soruyorum. bir de daktilolar güzel aygıtlar. seviyorum. yazıyorsun ve yazdığın anda basılı bir kâğıdın oluyor. bulabilirsem türkçe q klavye manuel bir tane almayı düşünüyorum. eskiden babamın vardı. güzel, turuncu, taşınabilir bir tane. babilbaligi'nin dediği gibi kapaklı bir tane. sonra kayıplara karıştı.


  • microfiction  (07.01.11 19:11:52 ~ 19:13:20) 
Benim iki daktilo da f klavyeydi. q klavye daktilo var mı bilmiyorum. Büyük ihtimalle yok.
Babamın da birkaç daktilosu var, biz hurdacıdan aldık bu daktiloları. İstersen arada hurdacılara sor, onlara çok geliyor. Hem ucuza alırsın. İlk daktilomu alacağım zaman bir hurdacıya girip sormuştum. Adam heyecanımı ve hevesimi görünce sağ olsun hediye etmişti. Babam geçen görmüş, hurdacıya kırk tane daktilo gelmiş, biz de de aynı modeller olduğu için babam almamış. Hepsi hurdaya gitti, yazık oldu dedi babam. Hurdacılara numaranı falan bırak, ellerine düşünce ararlar seni. Az önce netten baktım, fiyatlar çok yüksek geldi. Bir de daktiloyu almadan önce daktilo ustası da ara istersen. Bunların şerit gerekiyor, tamir, yağlama vs. İzmir'deysen babamın bildiği bir daktilo ustası var, onun adresini vereyim. Hem ona da uğrarsın, belki elinde ucuza güzel bir daktilo vardır.

  • asfur  (07.01.11 20:03:16) 
Şimdi de benim aklıma takıldı. Bunların Q klavyeli olanı var mı? F ve A var biliyorum da Q hiç görmedim, duymadım. Var mıdır ki? Varsa bilginin kaynağını ya da böyle bir daktilo örneğinin fotoğrafını ekleyebilir misiniz?


  • asfur  (07.01.11 20:32:02) 
emin değilim q klavye konusunda ama istanbul'da cağaloğlu'nda bulunabileceği yönünde duyumlar aldım. bir de q klavye olup da türkçe olmayanlar var.


  • microfiction  (07.01.11 22:14:52) 
Benim dededen kalma F klavye mekanik bir daktilom var. Markasına filan bakmam şimdi çok zor, üzerine bir sürü şey yığdım :)

Bilgisayardan önceki devirlerde ödev yazarken, kafama göre yazı yazarken kullanırdım, o zaman hep elimin altındaydı.
  • sourlemonade  (08.01.11 08:15:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.