[]

yine bırakamadım ya

ne güzel ben bu sigarayı 2 gündür içmiyodum ama duramadım yine gittim aldım.10 yıldır aktif olarak içiyorum ben bu mereti.öğrenciyken maddi durumum iyi değildi ve bazen sigaram olmuyodu.sonra çok zoruma gitti bu durum.ulan dedim sen bu kadar aciz bi insan mısın.olmadığı zaman sevmediğin insandan bile istiyorsun bu mereti.sen bu kadar basit bi insan olmazsın dedim ve bıraktım sigarayı.tam 18 ay hiç içmedim.

sonra çalışmaya başladım ve çalıştığım yerde nerdeyse herkes içiyodu sigarayı ve çok stresli bi işim var.biliyorum bu sigaraya geri dönmem için bi sebep değil ama irademe sahip olamadım ve tekrar başladım sigaraya.1 yıldır içiyordum.bu bir zarfında yine bırakma çabalarım oldu ama nafile.önceden hep derdim kendime güvenim yok ama ben bunu bırakmaya karar verirsem bırakırım bidaha da içmem diye.ilk denememde başardım ve 18 ay içmedim.
şimdi malesef onu da başaramıyorum istiyorum ama bırakamıyorum.yine söylüyorum benim irademden daha güçlü olamaz bu sigara.sanırım psikolojik hazırlık süresi önemli.kendimi psikolojik olarak hazırlamadan bırakmaya çalışıyorum.

bıraksam çok güzel olacak.biraz kilo alacağım yüzüm dolacak.böyle iskelet gibi durmayacağım.kız arkadaşım,ailem daha mutlu olacak.ben daha mutlu olacağım.sağlığım yerinde kalacak.ne bilim bisürü sorun yaşamaktan kendimi mahrum etmiş olacağım.benim bu sigarayı mutlaka bırakmam lazım.

3 yaşındayken benzin iiçmiştim yanlışlıkla ve ciğerlerim zarar gördü.sonra da zatürre geçirdim küçükken.o zaman da zarar gördü ciğerlerim.şimdi haliyle 10 yıldır sigara içiyorum ve hala ciğerlerim zarar görmeye devam ediyo.zayıf olduğum için tahminimce diğer insanlardan daha çok zarar görüyorum.

sigara bırakmanın nerdeyse bütün bilimsel taktik ve yöntemlerini biliyorum.kendime söz veriyorum bu iradeyi kendimde kuracağım ve ben bu sigarayı bırakacağım.kendimi ve çevremdeki insanları mutlu edeceğim.param ve sağlığım yerinde kalacak

 
20 yaşındayım ve bi başlasam bokunu çıkaracağımı bildiğimden yanaşmıyorum.
geçen sene birkaç kez niyetlendim. arkadaşımdan aldım tek dal. şayet o gün o sigarayı içseydim başlamıştım düzenli içiciliğe. kurtuluş parkına gittim içmek için. elimi montumun cebine attığımda sigaranın paramparça olduğunu gördüm. o an dönüm noktası oldu yani. ama ara ara içen arkadaşlarımdan alıyorum birkaç nefes çekiyorum, yani ortamına göre nadiren içiyorum. gayet de keyif veriyor o. çünkü bağımlı değilim

  • edgenabby  (07.01.11 13:25:58 ~ 13:27:04) 
yardımcı olması dileğiyle ;

www.sirkets.com
  • soul cancer  (07.01.11 14:22:09) 
zaten ciğerlerini yeterince yormuşsun. zatürre önemli bir rahatsızlık. linkini verdiğim videoyu izlemeni şiddetle tavsiye ederim.


www.izleburada.com
  • bacardicola  (07.01.11 15:07:59) 
@ edgenabby : içme.bağımlı olmak çok kolay


  • demirr  (07.01.11 15:16:59) 
bırakmaya yardımcı iki tane ilaç var aslında. Daha eski olanı Zyban ve daha sonra Pfizer'ın 2006'da çıkardığı Champix diye başka bir tane. Sözlükten bir bak, sigarayı bırakmana yardımı olabilir bunlardan biri.


  • sunchaser  (07.01.11 16:55:09) 
tam bir hafta sonra sonra gelen edit:

o paketten sonra tekrar bıraktım sigaayı ve 5 gündür içmiyorum :)
  • demirr  (14.01.11 02:00:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.