[]

Ankara'da yaşanılacak yer

Çankaya'da bir şirkette çalışacağım farzı misal.

Oraya çok uzak olmayan en azından bir vasıtayla gidilebilecek, yaşanılası, ortalamaya görede kira fiyatları uygun bir semt,mahalle hangisidir, Ankaralı arkadaşlar?


teşekkürler şimdiden:)

 
Asagi Ayranci, Esat, Remzi Oguz


  • tom riddle  (07.01.11 11:45:44) 
cebeci, kurtuluş, kolej tarafları hem yakın hem de görece daha uygundur.


  • edgenabby  (07.01.11 11:46:06) 
edgenabby +1


  • si13el  (07.01.11 12:05:19) 
Geçtiğimiz 4-5 ay ev aramış biri olarak diyebilirim ki: Esat. Yeri çok iyidir. Tunalı'ya ve Kızılay'a çok yakındır. Kiralar da çok uygundur. Şu an 3+1'ler 450-500. 2+1'ler 400.
Tabii ben en çok Öveçler 2. Cadde ve 4. Cadde'yi beğeniyorum. Evler 3-4 yıllık, Kızılay'a dolmuşla 15 dakika. Kiralar da 550-600. Ama yaşanır orada. Çok sakin ve güvenilir semtler. Çankaya'ya direkt vasıta yok. Niyeyse yazasım geldi, aklında olsun.
Cebeci, Kurtuluş ve Kolej Kızılay'a çok yakın, yürüme mesafesinde. Cebeci'de ve Kolej'de oturdum. Kolej daha iyidir. Kızılay 10 dakika. Cebeci'den ve Kurtuluş'tan Çankaya'ya direkt otobüs olup olmadığını bilmiyorum. Hem yürümeye kalksan yorar çalışan bir insanı. Kolej'de kiralar evin durumuna göre değişir: 450-550.
Hoşdere Caddesi'nde oturdum. (Yukarı Ayrancı) Oraları da iyidir. Ama kira fiyatları yüksek. Hem düşük olan evler de pek kötü. Bu arada Çankaya dedin de ben, GOP olarak algılıyorum ve öyle yazıyorum.
Neyse yazdıkça fark ettim, en güzeli Esat
  • asfur  (07.01.11 12:24:28) 
Cebeci Kurtuluş taraflarını tavsiye etmem, buralar eskiden iyi semtlerdi fakat şimdilerde suç oranının en fazla olduğu semtler buralar. Hırsızlık, kapkaç ne ararsanız var.

Ayrancı, Dikmen, Oran taraflarını tavsiye ederim.
  • marcelle  (07.01.11 13:42:33) 
Aslında ben de diyecektim pek güvenilir değil Cebeci, Kurtuluş tarafları diye. Son zamanlarda ben Kolej'de de tedirgindim. Ancak orada yaşayan insanlar da var. Yani sanki suç oranının en fazla olduğu semtler demekle, orada yaşayanları da kötülemiş gibi oluyoruz. Bunu bana yapmışlardı birkaç kere. Bu rahatsız edici bir genelleme. Şöyle söylemek daha doğru olacak: Ankara'ya sonradan gelecekler için uygun semtler değil. Özellikle de tek başına yaşayacak bir kadın için. Dediğim gibi lisanstayken Cebeci'de, Kurtuluş'ta, Kolej'de oturduk, okul yakın, kiralar uygun diye. Ama çalışan biri için biraz daha ailelerin oturduğu yerler tercih edilmeli.


  • asfur  (07.01.11 13:57:56) 
bence ankarada yaşamak tercih edilmemeli.
ama mecbursan ve bekarsan,
git yerleş bahçeliye boşver yakını uzağı orası istanbul değil en uzak yer 45 dakika
  • seyduna6687  (07.01.11 14:56:13) 
@asfur

Yok ben oralarda yaşayanları kötülemek için söylemedim, illa orada yaşayanlar suç işler diye bi şey yok ki, hırsızlar gaspçılar başka yerlerden de gelebilir sonuçta. Çinçin'e yakın sayılır buralar.
  • marcelle  (07.01.11 19:31:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.