[]

Ronaldinho - Messi

Ronaldinho'nun Ronaldinho olduğu zamanlardaki hali mi? Yoksa Messi mi daha iyi?
Ekşi Anket'e açabilirdim de ben duyurucuların fikirlerini merak ediyorum.



 
c. ronaldo


  • platoniclover  (06.01.11 14:42:04) 
messi'nin kıyaslanabileceği tek adam maradona'dır. o da messi arjantin'i dünya şampiyonu yaptığı zaman...


  • merhum  (06.01.11 14:43:19 ~ 14:44:35) 
ronaldinho yaratıcı bi oyuncuydu. fiziken üst düzey olmasa da bacakları güçlüydü. messi fiziken çok zayıf ve yaratıcılığı bir yere kadar ama top yapışıyor adama dribbling yaparken. şimdiki ronaldo mental harici kusursuz. efsane ronaldo ise hepten kusursuzdu.

alıncak olsa ronaldo > c.ronaldo > ronaldinho > messi.
  • emrag  (06.01.11 14:44:41) 
tabii ki messi.


  • baldur  (06.01.11 15:15:30) 
Simdi soyle bir bakalim, Messi gayet iyi bir futbolcu ama Barcelona da Messi yi tamamlayan unsurlar var, ornegin Xavi ve Iniesta. Bunlar da en azindan bir Messi kadar onemli oyuncular, ama Messi extradan daha kivrak ve de daha cabuk. Amma lakin ki tek Messi nin tek basina bir takimi alip goturemedigini 2010 Dunya Kupasi'nda gorduk. Amma lakin ki Ronaldinho Barcelona'da iken adeta sadece Ronaldinho goturuyordu isi. Sonuc olarak Ronaldinho'nun Ronaldiho oldugu zamanlar Messi'nin simdiki halini gecer, bakin ezer demiyorum ama gecer.


  • LordofDrinkzz  (06.01.11 15:32:03) 
ronaldinho barcelona'da iken de xavi iniesta ikilisi vardı iyilerdi. messi'yi bu şekilde harcamak futbola karşı yapılan bir saygısızlıktır.

messi derim ben de.
  • jameskeenan  (06.01.11 15:41:55) 
(bkz: messi'yi eleştirirken ama arkasında xavi iniesta var eşiği)
edit: benim anlamadığım messi üst üste 5 kişiyi geçerken xavi ile iniesta ne yapıyor? arkadan gaz mı veriyor hadi oğlum hadi oğlum diye?
geçen brezilya'ya attığı golde(40-50 metre top sürüp, 3-4 brezilyalıyı peşine takıp, topa ceza sahası dışından vurup, kaleciyi ters ayakta bırakmıştı) xavi ile iniesta mı vardı mesela?
  • baldur  (06.01.11 15:48:06 ~ 15:53:02) 
rıdvan dilmen in dediği gibi : " messi ve diğerleri "


  • neill  (06.01.11 15:56:46) 
emrag +1

messi dribbling adamı. ronaldinho her türlü adam.
  • borja lopez lopez  (06.01.11 16:01:42) 
ronaldinho'nun ronaldinho olduğu zamanlar çok daha iyiydi messi'den. chelsea'ye attığı gol gibisi daha atılmadı. hele attığı o pasları xavi iniesta bile veremiyor. çalımları yapan da yok.

messi fizik olarak zayıf diyenlere de cevap veriyorum. nesi zayıf abicim nasıl izliyorsunuz bu maçları_? messi'nin fiziğe ihtiyacı mı var_? adamın oyun stiline bir bakın kimle omuz omuza mücadeleye giriyor_? kimseyle. fizik dediğiniz şey sadece kalıp değil. bunun içinde kondisyon da var, hız da var. bence kondisyonu messi'den iyi bir insan var o da essien. hızı zaten tartışılmaz.

şimdi diyeceksiniz ulan çakma katalana denk geldik. ben barcelona'dan artık zerre haz etmiyorum. futbolu zerre zevk vermiyor. 300 pas yapıyorlar sonra bir arapasta gol. futbol böyle oynanmaz. barcelona'yı tutmuyorsanız zerre zevk vermiyor.
  • ayiadam  (06.01.11 16:04:33) 
messi.

c. ronaldo, ronaldo ya da ronaldinho fark etmez.

zaten şurdan anlarsın; messi kendini kanıtlamak için ingiltere'ye gitmedi; ronaldo ispanya'ya geçti. ve messi karşısında babayı aldı.
  • repins  (06.01.11 16:06:01) 
messi omuz omuza mücadeleye giremez. ikili mücadeleye giremediği için öyle bir pozisyonuna denk gelmiyoruz zaten. ayrıca bacakları da kuvvetli değil. attığı goller, girdiği pozisyonlar hep dribbling'den kaynaklı. sonrasında topu ya yuvarlıyor ya da plase. tam bir oyuncu değil kesinlikle. şimdi biz de katalanız ama sezar'ın hakkı sezar'a yani.


  • emrag  (06.01.11 16:24:58) 
(bkz: bir alex değil)

oha ya, tam bir oyuncu değil bile denilmiş...
  • jameskeenan  (06.01.11 16:29:51) 
bence ronaldinho.

çünkü messi süper ötesi bir futbolcu olabilir ama xavi ve iniesta da en az messi kadar süper oynuyor. öyle ki yılın futbolcu adayı olmaları da bunu gösteriyor. neden ronaldinho zamanında bu kadar göz önünde değildiler?

ayrıca c.ronaldo bence messi'den daha iyi..sebebi şu: adam koskoca takımda tek yahu, birde barcelona'ya bakalım.. xavi,iniesta,pedro,villa,daniel alves..
real madrid için sakın benzema, mesut özil falan demeyin.
  • lellokezban  (06.01.11 16:57:51) 
messi çoğunlukla aynı şeyleri aynı mükemmellikte yapıyor ve sonuç alıyor. yani yaptığı her şey olağanüstü ama yine de bence tahmin edilebilir şeyler. ronaldo ve ronaldinho'da ise durum farklıydı, insanlar her maç acaba yeni ne yapacaklar diye merak ediyordu, haklıydılar da. (ronaldinho'nun antrenman görüntülerini bile büyük bir merakla izlerdik arkadaşlarla, öyle söyleyeyim)


  • weeping guitar  (06.01.11 20:17:17) 
şahsi görüşümdür.

ronaldinho, barcelona'yı omzuna alıp tek başına taşıyordu, hoca olmadığını düşündüğüm rijkaard'ı dahil sırtladı bir dönem.

şimdiyse takım olarak herkes birbirini sırtlıyor ve bu yardımlaşma insanüstü bir performansa dönüşüyor messi'de.
  • erobur  (06.01.11 22:12:13) 
messiye safi dribling diyosunuz da ronaldo da ekstradan ne gördünüz arkadas adam at gibi kosuyo baska bişi bildigi yok. onun yaptıgının alasını messi yapıyo. her karsılasmalarında messi cosuyo ronaldo triplere giriyo. eskiden devamlı dünyanın en iyisi benim diyen ronaldo bile hizaya geldi artık agzını açıp tek kelime edemiyo niye edemiyo çünkü biliyoki agzını açıp bi hadsizlik yapsa messi ona yedirecek söylediklerini:))


  • piszenci  (06.01.11 22:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.