[]

Subwoofer sesini yalıtmak

Alt komşuya sadece "güm güm güm" diye ses gidiyor(muş). Tizleri de duyması için ne yapabilirim :P

Ahah cıvımadan sorayım, bu meretin sesinin alt kata gitmesini nasıl engellerim ? şu an yerde duruyor alıp masaya koysam, veya altına sünger gibi bir şey koysam veya hem masaya çıkarıp hem de altına sünger koysam ? ya da bildiğiniz bir yöntem var mı ?


 
Bence bütün odaya izolasyon yapmak daha iyi olur :)

Şu link de yardımcı olur belki:
forum.donanimhaber.com
  • ermanen  (02.02.08 12:39:52) 
yukarı alıp altına halı gibi yumusak birşeyler koymak işe yarar.


  • chavezding  (02.02.08 13:12:44) 
abim şikayet ediyordu yan odada benim kolonlardan. altına izolasyon süngeri kesip koydum (yapı marketlerde 1-3 ytl gibi bir fiyatı var) ses zevkini azaltıyor bir miktar ama şikayetleri de kesiyor.


  • darknum  (02.02.08 13:37:11) 
woofer yapısı gereği düşük frekanslı sesleri çıkardığından komple yalıtım harici bir çözüm(sesini kısmadan tabii) fazla bir fayda sağlamayacaktır. çünkü yolladığı ses hava yoluyla normal taşınmasının yanı sıra yapıya bağlı olarak fiziksel titreşimler yolu ile de komşulara iletiliyor. altına yumuşak bir şeyler koymak woofer'ın kendi iç titreşiminin yapıya aktarılıp etrafa yayılmasını bir nebze önler(mesela stüdyo yalıtımında düşük frekansları yalıtabilmek için oda içinde bir odai nşa edilir, arada hava boşluğu bırakılır ve iç odanın altı sadece yumuşak neopren cinsi noktalar ile yapıyla temas eder), ancakyine de üretilen frekansların dalga boyu çok yüksek olduğu için ne yaparsan yap fazla yol katedemezsin. yani biraz iyileştirmek mümkün fakat yaptığın şey komşunun "güm güm güm geliyor" algısında bir değişme yaratacak etkiye sahip olmayacaktır. :)

kolay gelsin
  • kurukafa  (02.02.08 16:47:21) 
basları azalt dinlediğin aletten ,ya da aleti bi naylon torbaya koyup bir kutunun içine koy sonra boşta kalan yerlere strafor doldur daha olmadı aletin içini aç woofera giden kabloları kes :)


  • sfenxs  (03.02.08 04:02:29) 
sadece bass seslerle ilgili şikayet varsa yalıtımla falan uğraşma hocam.
eğer yerde yada sert bir zemin üzerinde duruyorsa: sünger, köpük o da olmadı 8'e katlanmış battaniyenin üzerine koy. cillop gibi olur.

  • purp  (03.02.08 17:32:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.