[]

askerlik ve ileri derece miyop

sevgili komtanlarim. ailevi bazi saglik problemlerinden dolayi yurtdisi macerami istedigimden cok daha erken bitirim yurda donmek zorunda kalacak gibiyim. bu nisan ayindaki celbe yetiseyim diyorum.

simdi durum su; gozlerim cook bozuk. soyle ki; sag gozum 6 derece miyop + 2 derece astigmat = 8 derece. sol gozum 6.25 miyop + 2.50 astigmat = 8.75 derece. genel toplamda 16.75 derece yapiyor.

ogrendigim kadariyla 2 gozun derecesi 14 numaradan yuksekse askere alinmiyormussunuz. oncelikle bu dogru mu? degilse dogrusu ne tam olarak ?

2. olarak ta gozlerinin toplam derecesi 15 derece olupta askerlik yapmis birisiyle tanistim. neden yaptigini sorunca su can sikici hikayeyi anlatti. askeri hastanlerde bir ara curuk raporu sayisi fazlasiyla artinca genel kurmay resmi olarak var olmayan bir kural uygulamaya baslamis. doktorlara belli sayida kota koymuslar. bu sayidan fazla curuk raporu veirilerse incelemeye aliniyorlarmis. bu sebeple de rusvetle curuk raporu verebilmek icin gercekten curuk olan insanlara saglam raporu verebiliyorlarmis. tabi ki bu her yerde, doktorda bolye diye birsey yok. ama pek cok insanin birliklerinde ayagi, kolu sakat oldugu halde askerlik yapanlar oluyor.

simdi ben bu durumu tam olarak ogrenip ona gore gelecek planlamasi yapayim diyorum. 6 ay az degil, yas tahtaya basmayalim. yok hocam, oyle bisey kesinlikle olmaz raat ol, genis ol derseniz super olur aslinda.

okuyan dedelerime saygi, devrelerime sevgi, posetlerime de allah kurtarsin :).

 
(bkz: 28. madde b grubu arızalı ) şubeden hastaneye sevk iste. Ama askere gönderme oradan çürüğe çıkma durumu olabilir. eğer raporu sağlam verilerse 7 gün içinde itiraz hakkın dvar itiraz et ayrıyetten devlet hastanesinden alınan sağlık raporlu ile git hastaneye şubeye. yararı olur


  • mr fusion  (05.01.11 20:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.