[]

sivil savunma

bir arkadaş grubu olarak sivil savunma gönüllüsü olmak istiyoruz ancak bildiğimiz sertifikalı eğitimler çok pahalı ve sertifikasız olanları afet bölgesine almıyorlar. bildiğiniz ücretsiz sertifikalı eğitim veren kurum veya kişi var mıdır?

öncelikli olarak almak istediğimiz eğitimler;
- ilkyardım
- hafif arama-kurtarma
- ileri arama-kurtarma
- NBC saldırıya karşı
- yangından korunma
- bombalama durumunda yapılacaklar (gibi birşey)

bu arada katılımlara da her daim açığız

 
Bulunduğunuz ilin Sivil Savunma Müdürlüğü'ne başvurdunuz mu?


  • inatci kahraman aga  (02.02.08 10:40:39) 
akut.


  • bryan fury  (02.02.08 12:04:48) 
sivil savunmaya başvurduk ama belli bir eğitim takvimleri yok ve eğitim vermek için çok da hevesli görünmediler maalesef. ve yeni çıkan yasa yüzünden paralı olmuş galiba. bir arkadaş sorduğunda kişi başına 200 ytl gibi ucube bir fiyat söylemişler. sivil savunma gönüllüsü olmak için de bazı eğitimleri almış olmak gerekiyor. diğer yandan gönüllülere verilen ağitim ücretli. böylesine yaman bir çelişki söz konusu. diğer birçok kuruma da başvurduk, onlar da aynı tepkiyi verdiler. hatta aralarında bizi tersleyenler bile oldu. o yüzden sertifika sahibi gönüllü eğitim verebilecek bireyler aramaya yöneldik.


  • kerkaporta  (02.02.08 14:34:00) 
Hımmm. "Mahalle Afet Gönüllüleri" diye de bir organizasyon var. İnternet sitesine bakabilirsiniz:
www.mag.org.tr

  • inatci kahraman aga  (02.02.08 15:15:50) 
izmir deki sivil savunma birligi ile bir gönüllü organizasyon cercevesinde sıkca görüstügümüz icin neden egitim alamadiginizi aciklamaya calisayim.

1- 99 depremi sonrasi feci bir yigilma olmus sivil savunmaci olmak isteyenlerin sayisinda ve hepsine birden egitim vermekte zorlanmislar. egitim alanlarin cok büyük bir kismi da sertifikayi aldiktan sonra kosarak uzaklasmis. daha sonradan "sertifika avcisi" bu arkadaslarin büyük bir cogunlugundan haber alinamamis. bu sebeple gönüllü olarak egitim almak isteyenlere egitim vermekte (bence hakli sebeplerle) gönülsüz davraniyorlar.

2- afet kurtarma isini giderek daha cok profesyonellerin yapacagi bir örgütlenmeye gidiliyor. bunun disinda sivil gönüllüleri mag cervesinde örgütlemeye ve basit sivil savunma ve ilk yardim egitimi vermeyi düsünüyorlar. yasadiginiz yerdeki mag örgütlenmesine dahil olabilirsiniz.

3- yanlis bilmiyorsam belli bir sayinin üstünde calisani olan sirketlerin kendi sivil savunma ve afet kurtarma ekibini kurmasi zorunlulugu var. bu sebeple büyük sirketlerin bünyesinde böyle gruplar var. egitimlerini yine sivil savunma birlikleri veriyor ama mag egitimlerine göre daha kapsamli. bu konuyu en ciddiye alan bildigim kadari ile turkcell.

4. söylediginiz egitimleri akut ve gea gibi stk larda veriyorlar. onlara katilip egitim alabilirsiniz ama tatbiki egitimde (alet edevat saha egitimi) sivil savunma kadar şanslı degiller diye biliyorum.

baskaca bir sorunuz olursa atmacaged_et_gmail den ulasabilirsiniz. yardimci olmaya calisayim.
  • atmacaged  (02.02.08 22:03:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.