[]

iett taktikleri

istanbul'da 2 ay boyunca toplu taşıma kullanacağım da ilk deneyimlerimde çok acı şeyler yaşadım. gelen vurdu geçen vurdu. hele tramvaylarda bir insanlık ayıbı yaşanıyor. olum siz manyak mısınız?

öhöm. neyse durum şu. oturmam lazım benim çeşitli sebeplerden. günde 1 saat 1.5 saat otobüsle veya metrobüsle yolculuk etmek zorundayım. ama insanın kafasında 80 yaşında nine dikilince pek de mümkün olmuyor. otobüse binerken ayrı bir strateji savaşı yaşanıyor o ayrı. millet kaşarlanmış artık. amcam 40 hamle sonrasını hesaplayıp otobüse ilk binenler arasına giriyor. biz bakıyoruz öyle melül melül.

şimdi ben şunu farkettim ki arka taraflarda bir yere oturursam(ki bunun için ilk binenlerden olmam lazım) daha az kaldırılma riskim oluyor. çünkü daha sonraları -ön taraftan binildiği için- binenlerden kaldıran teyzeler ve nineler ön taraflarda absorve ediliyor. bana bunun gibi taktikler lazım. geyiğe sarabilirsiniz duyuru geyiğe açık.

baştan söylüyorum notu: tamam yer vermek kötü bir şey değil ama bu görevi mümkün mertebe başkalarına yüklemem "lazım". biz de teyze-dede olucaz farkındayım:)

 
oturma fırsatını yakaladığını farzedip en klasiğiyle başlangıç yapıyorum. tak kulaklığı ve kapa gözleri..arada garip sesler de çıkar uyuduğuna inansınlar.


  • purkinje  (05.01.11 16:51:07) 
oturduğunuzu var sayarsak:
1) uyumak : en etkili yol
2) birşeyler okumak : kafanız hep önünüzde olacağından teyze-dedeleri göremez ve vicdanen kendinizi sorumlu hissetmezsiniz.bir de kulaklık takıp bir şeyler dinlerseniz ala.
  • otebostan  (05.01.11 16:52:30) 
kimse seni sen istemediğin sürece yerinden kaldıramaz. Ben şahsen vermem gereken durumlarda hiç çekinmeden veririm ama bazı yaşlı ve kendini yaşlı sanan insanlar var ki onları değil gidecekleri yere fizana kadar ayakta tutmak lazım.Neyse gelelim cevaba,yer vermemenin iki kesin taktiği var bana göre. Birincisi uyuyor numarası yapmak, ikincisi kulağında kulaklıkla ya cam kenarına denk gelmişsen camdan dışarı ortamdan ilgisi görünmek ya da yine kulağında kulaklık uyuyor numarası yapmak.

Mümkün mertebe tramvaylardan uzak dur. Orası harbiden çığrından çıkmış.Geçenler de denk gelmiştim artık vatman anons yaptı insan olun arkada boş araç var gidin ona binin diye. Düzenleme yapılmak yerine yeni tramvay alımı yapılmasıda ayrıca bir ayıp ya hadi neyse.
  • skywalkeremre  (05.01.11 16:55:10) 
uyucan aga. ayakta gitsen bile uyucan, toplu taşımada uyumayanı dövüyorlar.


  • jameskeenan  (05.01.11 16:55:28) 
birşeyler okumak için oturmam lazım benim de zaten. bir de ben işin piçliğinde değilim yani içim rahat etmez görmemiş gibi yaparsam. ama daha az bu durumla karşı karşıya gelmek istememle ilgili bu soru.


  • sarper361  (05.01.11 16:58:01) 
sikerler de, sinir yap bakış sanki babasının yeriymiş gibi ısrar edenlerle


  • yuto  (05.01.11 16:59:24) 
başına daha az gelmesi için kullandığın araçları farklı seçeceksin, gerekirse yolunu uzatacaksın o zaman..
taksi,sarı dolmuş,teleferik,vapur,motor--->bunlarda sorun yaşamazsın.
minibüs,otobüs,metro--->bunlarda ortalama sorun yaşarsın.
tramway,metrobüs---->bunlardan kaçın.
  • purkinje  (05.01.11 17:17:09) 
Doğal ortamında büyüyecektin. Bir insanın otobüse binme teknikleri kapabileceği en etkili dönem 5-7 yaş aralığıdır; ama ille de öğrenecem diyorsan: acımak yok! Gerekirse diğer yolcu adayları etrafında ayrıca kendi eksenin etrafında dönerek, Fatih Ürek misal yılan dansına başvurarak ön saflara geçip ilk binenlerden olabilirsin.

Benim uyguladığım taktik şu:

Otobüsün geldiği yön tarafında değil de, gideceği tarafta bekliyorum. Orada daha az insan oluyor. Şöyleki:

ben / durak / insanlar / otobüs
o.O l__l -,- -,- -,- <---
  • lol  (05.01.11 17:31:58) 
hiiç gerek yok bence böyle şeylere.

"vermiyorum arkadaş."

bu kadar basit...
  • p a t r i o t  (05.01.11 17:47:04) 
otobüste inat et ve en arkalara geç ayakta duracaksan, itekle bişeyler yap ama en arkaya geç. orda çok insan olmaz genelde insanlar önlerde tıkıştığından, biri ineceği zaman da hamleni yapıp çök, sonra aç kitabını, dışarı bak, uyu, takıl.


  • dasher  (05.01.11 18:04:07) 
bi hastalık uydur, teyzecim götümde kalçamda protez var ayakta dikilmemem lazım de.

otobüse ilk binenlerden olup da oturmanın olayı ya şans ya da hayvanlıktan geçiyor, milletin sırasını gasp ediceksin, önüne geçiceksin ittireceksin kaktıracaksın, yani hayvan olucaksın. çok güzel yer bulursun öyle yaparsan.
  • cedric tweedledee  (05.01.11 18:18:26) 
ahh amatörler... :)

bir kere en arkaya değil en öne oturacaksın (şoförün arkası cam kenarı en uygun yer) yaşlılar yanından yağ gibi akıp arkaya gidecek. yanından geçip gitmesi önemli değil zaten, esas dert başında beklemesi. önde hiç bir zaman bu sorunu yaşamazsın. iki durum var, ilki yaşlının kendisinin yer istemesi. bu mümkün değil çünkü zaten en önde oturacaksın; arkaya doğru ilerleyerek şansını denemek isteyecek. ikinci durum ise başkasının yaşlı adına yer istemesi. bu da genelde ilerleyip belli bir yerde durmuş yaşlılar için geçerli oluyor. olur da bir şekilde uyarılırsan (ki bence bu durumda artık yer vermemek olmaz diğer arkadaşların dediğinin aksine) arkana bakıp yok muymuş hiç yer deyip kalkabilirsin.
otobüs ya da metrobüse binme sırasında da en önemli taktik kolları kullanmaktır. eğer açılan kapının sağ kısmına yakınsan sağ elinle kapıyı (ya da otobüsün herhangi bir yerini) tutmalısın. bu şekilde senin sağında yer alan tüm insanlar sen binmeden asla otobüse binemeyecekler. özellikle kapı ağzındaki kalabalık durumlarda çok stratejik bir harekettir.
eğer ayakta kaldıysan otobüs içinde oturan yolcuları inceleyip hangisinin yakında ineceğini kestirip onun yanında beklemen gerekir. üstündeki montu çıkarıp kucağına almış birinin başında durmaktansa üstü giyinik ve başı öne eğik olmayan birinin başında beklemek daha mantıklı olur. biraz da tecrübeyle alakalı birşey tabi bu.
  • sahteyazar  (05.01.11 18:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.