[]

Kahve içince bir garip olmak

Sevgili kafein bağımlıları,

Herhangi bir kahveyi içtikten sonra ellerim titremeye başlıyor. Sonra çok garip hissetmeye başlıyorum. Böyle sanki içimde başka biri varmışta dışarı çıkmaya çalışıyormuş gibi. En az 3-4 saat sürüyor böyle.

Çok kahve içtiğim söylenemez. Sebebi ne olabilir? Kurtulmanın yolu var mı?

Teşekkür ederim.

 
herhangi bir kahve derken ? granül kahveler çarpıntı yapabilir ( nescafe vs... ), filtre kahveler ve türk kahvesi yüzünden böyle bişeyin olabileceğini sanmıyorum


  • freebird5406  (03.01.11 17:15:36 ~ 17:15:52) 
Filtre kahveyi bilmiyorum ama türk kahvesi içince de öyle oluyorum bazen. Espresso içince resmen coşuyorum diyebilirim. Zaten espresso, nescafe ve türk kahvesi dışında başka kahve içmiyorum diyebilirim.


  • gyroscope  (03.01.11 17:20:28) 
aç karnına içince bana da oluyor. hem de filtre kahveyle. sen de aç mı içiyorsun kayfeyi?


  • aklimiseveyim  (03.01.11 17:57:39) 
hipertiroid?


  • beyaz zambak ve mezar  (03.01.11 17:58:39) 
@aklimiseveyim aç karna içince daha çok hissediyorum etkisini ama tok karna içince de gayet titriyor ve içim bir hoş oluyor.

@beyaz zambak ve mezar tiroid sorunum bildiğim kadarıyla yok. Kahve içmek hipertiroidi tetikler mi?

Birde şimdi ben bir doktora gitsem, hangi bölüm ilgilenir bu konuyla?
  • gyroscope  (03.01.11 18:09:08) 
fiziksel bir probleminiz çıkmazsa şaşırmayın. hafif düzeyde anksiyeteniz (endişe bozukluğu) varsa kafein tetikliyor. o tarif ettiğiniz his anksiyetede çok olur.


  • boo ya moon  (03.01.11 19:03:32 ~ 19:03:47) 
normal. kahvedeki fazla kafein uyarıcı etki gösterir. kalbin hızlı atar, ellerin titreyebilir, normaldir. kafeine alışık değilsin demek ki. zamanla tolerans gösterirsin.


  • groove salad  (03.01.11 19:04:51) 
her hangi bir antibiyotik kullanıyor musunuz, ya da kullandınız mı yakın zamanda? üriner sistem ya da bronşit için kullanılan antibiyotikler kafeine duyarlı olabiliyor.


  • simten  (03.01.11 21:35:34) 
@simten, neredeyse bir senedir antibiyotik ve türevi ilaç kullanmadım. Arada ağrı kesici alırım o kadar.


  • gyroscope  (03.01.11 21:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.