[]

Dersten Geçme Notu

Final sonrasında 100 üzerinden verilen, öğrencinin harf notu olarak ne aldığını belirleyen nottan bahsediyorum.


Üniversiteden üniversiteye değişiyor mu bu not? Resmi bir sınır var mı, yoksa hocaların insiyatifinde mi tamamen?


Boğaziçi Üniversitesi'ndeyim, hocama göre geçme notu 60, ben ise muhtemelen 50 - 60 arasında bir yerde kalacağım (ve değişiklik yapmayacak). Bunu belirleyen bir yönetmelik var mıdır üniversiteye özel ya da genel?

 
AA 85 ve üstüdür genellikle. hocaların insiyatifinde olan geçme notudur. o da hocadan hocaya değişebilir.


  • Precog  (03.01.11 15:21:25) 
valla ben istanbul iniversitesi nokta sistemini vize ve final sonuclarina 100 üzerinden giriyorum harfe çevir diyorum o kendisi harf sistemine dönüştürüyor. sadece sınavların ağırlıklarını soruyor bana. vize 40 final 60 v.s. gibi. bir de curve var mı yok mu diye soruyor.

sanırım ders gecme notu hoca insiyatifinde degildir. ben bana üniversitenin verdiği evraklara v.s. baktım da orada da böyle bir bilgi yok. ancak okuldan okula değişebilir belki.
  • mat couthon  (03.01.11 15:25:07) 
boğaziçini blmiyorum ama odtü'de tamamen hocanın insiyatifinde. verilen not da ders geçme notu da hocaya bağlı. hatta bu yüzden bölüm başkanlığına, dekanlığa, rektörlüğe dilekçe yazıp itiraz edince, biz hocaya karışamayız, cevabını alıyorsunuz buralarda.


  • gene mi gene  (03.01.11 16:05:48) 
üniversite üniversite, hoca hoca ve hatta dersten derse bile değişiyor. 80 ile de cc aldım 36 ile de. ki üniversite kararı yüzünden 35 altı direk kalır üniversitemde.


  • repins  (03.01.11 16:44:44) 
Bogazici'nde hangi bolumde olduguna gore degisir. Sayisal bolumler genellikle curve uyguluyor. Ama benimki gibi sozel bolumler ne yazik ki katalog sistem kullaniyor. Buna gore harf notu su sekilde:

90-100: AA
85-90 : BA
80-85 : BB
75-80 : CB
70-75 : CC
60-70 : DC
50-60 : DD*


*Bazi bolumlerin bazi derslerinde DD yerine direkt F verebiliyorlar. Eger boyle bir durumun varsa hocanla konusup DD verin yeter demeni tavsiye ederim. Boylece prerequisite bir dersse daha sonraki donemlerinde kayma yapmaz. Daha sonra istersen yine tekrar edersin.
  • svart  (03.01.11 17:22:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.