[]

20'lik Diş İçin Çene Cerrahı?

Bir arkadaşımın 20'lik dişinin cerrahi operasyon ile alınması gerekiyor. Araştırdığına göre özel sektörde bunun için 400 tl gibi bir ücret istiyorlarmış. Peki bu operasyon devlet bünyesinde de yapabilir mi?? Özel hastanede yapılsa devlet ücretin bir kısmını karşılar mı? Devlet hastanelerinde yapacaksak nasıl yapılır edilir, her hastanede olur mu yoksa diş hekimliği fakültelerine mi gitmek lazım? Kısacası bu iş en kolay nasıl olur ey dostlar.

teşekkürler.


 
yapıyor devlet hastaneleri. ama en az 2 ay sonraya gün veriyorlar. ben nisan başında gitmiştim temmuz 17'ye gün vermişlerdi. dişlerimin sırası zaten bozulmuştu o kadar beklersem tümden kayar gibi gelmişti dişler. gittim özelde çektirdim. 250 lira verdim. en iyisi özelde çektirmek. adamlar aldıkları parayı hakediyor. benim işlem 1 saat sürdü. dişi kıra kıra çıkardılar en büyük parça pirinç kadardı. ama doktorun eli hafifmiş. çekilirken zaten birşey hissetmiyorsun. sonrasında da ne şişlik yaptı ne ağrı. çene kemiğine dokunsalar bile sonradan şişiyormuş. adam dokunmamış demek. neyse bence bulsun parayı biryerden gitsin çektirsin hemen. yoksa dişleri sıkıştırır ağızda dolgu varsa onlar düşebilir. hemen çekilsin de nerde çekildği çok önemli değil aslında.


  • ayiadam  (03.01.11 15:34:44) 
istanbul ise, bu işlem mutlaka ama mutlaka Okmeydanında bulunan büsbüyük İstanbul Ağız ve Diş hastanesinde yapılmalıdır.

İsterse 1 sene bekleyin (acil olduğunu muayenede belirtirseniz daha erkene aldırabilirsiniz sanki;)

Çok araştırdım. En zor senaryo vardı bende yaklaşık 2 sene önce. Özelde çektiren tüm arkadaşlarım 35 ila 50 dakika arası sancalı sekanslardan bahsediyorlardı.

Burası öyle değil. Günde 9-10 kez aynı işlemi yapıyorlar ve artık fenafillah olmuşlar. En uzun ameliyatım 7 (yazıyla yedi) dakika sürdü. Daha kolay olan ameliyatlarım ise travmasız yani motor kullanılmadan yapılanlar ise 3-4 dakika arası bir şey sürmüyor bile. Öyle ki, cerrah (genelde Yusuf Bey oluyor bu) başka bir zorlu çene ameliyatını kontrol edip oradan ayrılıyor, odaya giriyor, işlemi bitirip geri ameliyata dönüyor falan. Özellerde hasta sayısı az ve doktorlar daha tecrübesiz olduğu için sıkıntı var. Ayrıca gittiğiniz yer bir hastane. Klinik değil. Olur ya ters bir durumda hemen müdahale edebilirler.

Bu arada işlem ücretsiz. SSK var ise.

Kolay gelsin. 20 yaş dişi başlığı altından entarilerime ulaşabilirsiniz daha ayrıntı için.
  • erobur  (03.01.11 15:41:57) 
ben çapa da cektirdim.işlemde basitti agri aci olmadi.üstelik beleş. durum acil değilse devlette yapın yaw. 400 tl cok para lan.


  • all girls dream  (03.01.11 16:27:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.