[]

monitörden okumak

merak ettim de monitörden e-kitap olsun sayfalar dolusu özet geçilmemiş yazılar olsun rahatça okuyabiliyor musunuz?

ben dial ap'tır win95'tir görmeden teknolojiye doğanlardanım ama monitörden sayfalar dolusu yazı okumak, e-kitap okumak fena itici geliyor.
halen daha gözüme ilişen haftalık dergi gazete olsun alıp okuyorum, biliyorum aynı internette de var ama kağıt üzerinden okumak "rahat" geliyor bana. (pc kullanıcısıyım)

 
olmuyor. elimde yüzlerce e-book var. ama bir tanesini okumuş değilim. okunmuyor rahatlıkla monitörden.


  • ykyt  (02.01.11 22:43:19) 
ben de olduramıyorum. 1-2 kitap dışında okuyamadım:\


  • dambil  (02.01.11 22:47:17) 
olmuyor ve olmamalı
sırf radyasyon ayol
gözünüz yorulur hem
  • cisterna  (02.01.11 22:51:22) 
ben geçen sene tutunamayanlar'ı (724 sayfa) okumuştum hdtv'den ama bunun için özel bir user mode oluşturmuştum, kontrastı azaltmıştım, arka ışığı neredeyse sıfırlamıştım ve rengi biraz sarartmıştım, o şekilde gözlerimi yormamıştı pek. (tek seferde okumadım tabi, 4-5 günde okudum)


  • weeping guitar  (02.01.11 22:54:26) 
uzun yazıları vs okumak için readability gibi araçlar var nette ama tüm kitabı monitörde okumak biraz zor.
lab.arc90.com

  • edip  (02.01.11 23:02:27) 
e-book reader alin ordan okuyun cok daha rahat. amazon kindle hic goz yormuyor mesela.


  • blackworld  (02.01.11 23:21:25) 
iyi monitor ve iyi bir renk ayarıyla okunur okumasına da, en güzeli hakkaten sony reader veya kindle gibi bişey.

hıyarca geyik olsun torba dolsun: monitör öyle rahat koltuktan veya yattığın yerden okunmuyor, ipad de yatakta rahat tutulmuyor. oyunları güzel resimli romanları iyi, ama e-reader olarak zayıf.

geyik sonrası ciddi cevap: fonu koyu, yazısı da çok kontrastlı olmayan renkler -özellikle geceleyin- rahat okunur. font ise (monitor dpi'sine, yani çözünürlük/ebatına göre) ne çok küçük ne de çok büyük olmalı, tercihen şerif'li olmalı. zamanında sözlük için bu amaçla gece goru$u diye tema bile yapmıştım. hey gidi günler..
  • carsamba  (03.01.11 01:02:53) 
genel itibariyle alışma meselesi bence bir yerden sonra okunuyor. tabi kitabın türüne de bağlı şindi. roman falan okuyamam ben mesela fakat makaledir, mimarlık, tasarım, fotoğraf falan kitaplarıdır falan okunuyo.
ha bi de şu kindle olayı güzel, tavsiye olunur yani.

  • tahret muslugu  (03.01.11 01:04:43) 
e-kitap okuyucularda özel bir ekran var.arkasından ışık vurmuyor.kalemle çizilmiş veya basılmış gibi gösteriyor.yormasın diye.


  • grgn  (03.01.11 01:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.