[]

Laptop Önerisi

Bayağı iyi bir laptop almak istiyorum. Oyun oynaMAyacağım, internete girip, film/dizi izleyeceğim. Fakat ben yine de beni uzun süre idare edecek iyi bir makina istiyorum.

1) 4 çekirdekli işlemciler çıkmasına rağmen neden halen daha etraf çift çekirdekli dolu, hiç bir yerde 4 çekirdekli makina bulamadım.

2) Mesela 1,8ghz de çalışan çift çekirdekli bir makina olsun. Çekirdeklerin her biri mi 1.8 de çalışıyor yoksa toplam mı?. 1.8Ghz x 2 = 3.6 Ghz diyebilir miyiz yani?

3) Bu parmak izi tarayıcılar önümüzdeki 3-5 sene de sizce bir standart mı olacak yoksa gelip geçici bir trend mi? Parmak izli mi alsam izsiz mi alsam karar veremedim siz ne dersiniz?

4) Doğubank'da laptop sattıklarını gördüm bugün, bayağı damgalı mühürlü garantisi var diyo adamlar. Sistem özelliklerine göre de iyi fiyat veriyorlar, ne dersiniz bu bilgisayarlar için?

 
asus f3sv !
en ucuz burda bildigim: www.novabilgisayar.com

  • sourlemonade  (31.01.08 20:38:27) 
dell xps serisi siddetle oneririm

1) 4 çekirdek teknolojisi masaüstü bilgisayarlar için bile henüz yaygın değil.

2) çekirdeklerin her biri 1.8 de çalışıyor ama 3.6 diyemeyiz. 1.8 deriz yine.

3) parmak izi tarayıcılar kullanışlı olabiliyor. farklı isimler ve sifrelerle onlarca siteye uye olan biri olarak cok kullanisli buluyorum parmak izi okuyucuyu. ancak laptop alirken birinci onceliklerim arasina almazdim.
  • chavezding  (31.01.08 23:59:20) 
1 - 4 çekirdekli notebooklar mayıs sonu yolda.ancak intel ilk olarak çift çekirdekli celeron işlemcili notebooklar sürecek piyasaya..uygun fiyatlı olacak..
2 - çekirdeklerin herbirinin ürettiği orandır.
3 - gereksizdir zaten parmak kirliyken okumuyor,kullananların çoğu birinci ay dolmadan bıkıyor..
  • metalman  (01.02.08 02:41:53) 
1) abartma
2) çift çekirdek destekli uygulamalarda performans artışı olur. diğerlerinde olmaz.
3) çok süper bir olay ben kullanıyorum. kullanmaya kullanmaya şifrelerimi hatırlamıyorum kötü yanı bu oluyor.bilmeyenler için bu parmak izi okuyucu yazılımı bütün şifrelerinizi de kaydedebiliyor. süper bişi yani.
4) neden olmasın.
genel olarak oyun oynamayacaksan en basit ve ucuz bilgisayarlardan birini almanı öneririm. 2 sene sonra yine yenisini nasıl olsa alacaksın. bu zamanda laptopu 3 sene kullanmak bile ütopik oluyor. ha ben kullanıyorum ama imkan olsa değiştiririm çünkü yeni teknolojiler sürekli çıkıyor. o yüzden uzun süre tanımını iyi yapmalısın. gidip 2-3 bin dolar bayılırsan baştan kazık yemiş olacaksın.
  • ozdek  (01.02.08 07:43:47) 
madem ki oyun oynamayacaksiniz, paraya kiyip macbook almakta fayda var. windows'tan kurtulmuş olursunuz.


  • turkish tekila  (01.02.08 09:05:40) 
@assert h'in önerdiği laptopı 2-3 gün önce aldım. Fikir yürütmek için çok uzun süre kullanmasam da rahatlıkla tavsiye edebilirim. Ancak şu da var; 240DR çoğu yerde epey tuzlu, 220DR'yi de tercih edebilirsiniz.


  • wehrmacht  (01.02.08 09:57:09) 
anlasilan o ki, 4 cekirdekli sistemler belirli fuarlar yapildiktan sonra piyasa da önplana gelince , 2 cekirdekliler epey bir düsüse gececek. sabirli olmak lazim bende alicam beklemek en iyisi.


  • aheste cek kurekleri millet uyanmasin  (01.02.08 10:55:03) 
oyun oynamayacağınız zaman 1.7 centrino işlemci bile 2 gb ram ile sizi gayet rahat önümüzdeki 1 2 sene idare edebilir. şu ana kadar isyan eden ve şu programı çalıştıramadım ağa diyeni görmedim ki kendisi 2 sene öncesinin işlemcisidir. vereceğiniz paranın boşa gitmemesini sağlamanızı ve ihtiyaçlarınıza uygun donanımlı bir makine almanızı öneririm.


  • atrin  (01.02.08 11:13:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.