[]

Java Ide ve Framework Tavsiyesi

Merhaba beyler , bayanlar...!

Csharp biliyorum ve javada öğrenmek istiyorum. Birkaç gün önce netbeans kurdum. Ama aklımda soru işaretleri var.

Java için ide ve framework tavsiyelerinize ihtiyacım var, birde ben farkında olmasam bile Netbeans default ayarlarda bir framework kullanıyormu bilmiyorum. Gui ile uğraşmadım daha, Java applicationlarda.

1. Javayı adam akıllı öğrenmek için hangi ide.

2. Javada kullanabileceğim en kaliteli ve kapsamlı framework.

Teşekkürler...!

 
Ben Netbeans kullanırım. Basit işler için ideal, stabil bir IDE. İşler karıştığı takdirde Eclipse ve pluginleri gerekli olabiliyor. Eclipse plugin açısından çok kuvvetli bir IDE onun dışında aslında Netbeans ile oldukça benzer. Netekim zamanında bana en basit işlemlerde çok sorun çıkarmışlığı vardır. Netbeans'ı kurarsınız her şey olması gerektiği gibi(neredeyse) çalışır.

Neyse Java'da bildiğim kadarıyla öyle .net tarzında herşeyi yapan bir framework yok. Javanın kendisi çoğu şeyi sağlıyor. Swing mesela arayüz için.

Gerekli olan spesifik konularda frameworkler var ekstra yükleme gerektiren. Mesela Persistance/Hibernate var veritabanı yönetimi için. Yok ben SQL yazacağım diyorsanız JDBC kullanırsınız. Web için türlü türlü frameworkler var Struts, Jsf gibi. Bir Spring var insanlar tapıyor ama ne olduğunu bilmiyorum, kullanmadım.

He bir de JBuilder denen nane var ama kendisi sadece bir IDE mi yoksa frameworkle birlikte bir IDE mi bilmiyorum. Sanırım bu aradığınız şeye daha yakın olabilir.
  • natnan  (02.01.11 17:08:00) 
java dünyası sayende bir nefer kazandı, saol :) Eclipse diyeceğim şimdilik.


  • mauro eterna  (02.01.11 18:32:04) 
ide'niz Eclipse ise gerisi teferruattır.


  • serbetci  (02.01.11 20:14:04) 
maven öğren derim, package yüklemekle falan uğraşmazsın.


  • uckac  (02.01.11 20:42:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.