[]

karakter setleri...(php)

şimdi windows-1254 karakter seti tanımlı bir sayfaya koyduğum link utf-8 karakter seti tanımlı sayfaya yönleniyor.sorun şu ki, ilk sayfada link sonuna yerleştirdiğim querystring'leri utf-8 tanımlı ikinci sayfadan çekerken karakterler kayboluyor, bozuluyor. çözüm olarak mb_convert_encoding() fonksiyonunu deneyeyim dedim, bu sefer de fonksiyon tanımlı değil hatası verdi, sanırım aktif değil veya php sürümü düşük.

ee ben ne yapayım da linkten veriyi düzgünce alayım.

not: sayfaların karakter setlerini değiştirmem mümkün değil.

 
@iconv("ISO-8859-9//TRANSLIT", "UTF-8//TRANSLIT", $degisken) gibi bir şeyle hallolur.


  • vi3e  (02.01.11 14:27:44 ~ 14:29:27) 
recode_string ya da iconv deneyebilirsin.


  • emrag  (02.01.11 14:29:47) 
iconv() ve recode_string(), ikisi de yine undefined hatası veriyor.

php 4.4.9, normalde çalışması lazım, muhtemelen aktif edilmemiş gibi, php.ini'de yapabileceğim bir şey var mı acaba veya kendi dönüştürme fonksiyonumu yazsam olur mu?

sadece türkçe karakterlerde sorun çıkıyor zaten, basit bir harf değiştirme ile kurtaramam mı acaba?
  • ocanal  (02.01.11 14:53:18 ~ 14:57:37) 
utf8_encode?


  • pentium100mmx  (02.01.11 14:59:21) 
bu kadar basit olmamalıydı, teşekkürler.


  • ocanal  (02.01.11 15:24:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.