[]

Bilge Adam Web ve Grafik Tasarım Kursu Tavsiyesi

selamlar

benzer bişi sormuştum geçenlerde, tekrar sorayım..

iki mimar sinanlı, işin teorik kısmından haberdar arkadaş olarak, okula alternatif, bir kurs murs bişi arıyoruz web ve grafik tasarım üzerine. BilgeAdam ile görüştük, bissürü şey vaadettiler bilmemne, hayvan da bir fiyat çektiler. şimdi merak ettiğim:

-bir sürü yerde bir sürü iyi kötü şey okudum, bilgeadamla ilgili, kadıköydeki şubesinde bu bahsettiğim kursa gitmiş ve yararını görmüş olan var mı? zira okulu bir dönem dondurup gitmeyi düşünüyoruz. hem buna hem de verilen paraya değer mi?

-şimdi eğer gidecek olursak, dışardan bakıldığında, okulda teorik tasarım dersleri almış, mimar sinan mezunu, bilge adam belgeli, Adobe Certified Expert olan bi adam olarak çıkmış olacağız gibi görünüyo, her şey beklediğimiz gibi giderse. yani iş bulma konusunda sıkıntı yaşanır gene ama, neblim gene bi faydası dokunur diye düşünmektetyim. sormak istediğim, biz sadece bilge adamdan çıktığımızdaki forsu kullansak piyasada ne kadar tutunabiliriz? yani işveren, bilge adam ne kadar takıyo? nedir durum?

-bir de şu Adobe Certified Expert ve Adobe Certified Professional durumu var, sonunda sınava girip bu adobe dan sertifikalı olunuyomuş. nette bakındım biraz da pek bi numarası yok, kurs hocalığı falan yapacak olursanız işinizi görür yazmışlar. bilemiyorum, sadece öyle midir ama, yurtdışını falan da düşündüğümüz için bir yararı olur sanmaktayım. sizler ne dersiniz?

-bi de işte tüm bu sertifikaların katılım belgelerinin falan geçerliliği nedir, hem ulusal hem uluslararası platformlarda? yani tamam işi bilmek önemli, o leblebi gibi sertifika toplayıp cv şişirme yılları geride kaldı ama. yukarıda da dediğim gibi bi faidesi olur mu bize?

-hahah tam bunları yazarken bilgeadamdan aradılar, bana mezun bulun soru soracam kardeşim dedim, bilgeadam mezunları diye bi site önerdi de muhtemelen kendi adamlarının oluşturduğu bi site, zira sikayetvar.com dan görülebiliyor bilgeadam ın yediği haltlar?

-ya da tüm bunların dışında, yine okulu bırakmaya ve vereceğimiz paraya değecek sonunda da iş sıkıntısı yaşamayacağımız bir kurs öneriniz varsa süper olur, tam duacınız oluruz.

kalınız sağlıcakla

edit: belki başkalarına yardımcı olur, şikayet var linki: www.sikayetvar.com

@moderasyon: tekrar tekrar soruyorum ve tatmin edici bir cevap gelmiyor, takdir edersiniz ki sözlükte yardımcı olabileceğini düşündüğüm gırla insan mevcut, bu da şu an için önemli bir karar aşamamız olduğu içün, allah rızası içün bir süre üstte kalmasını reca etmekteyim efem. teşekkürler

iyi seneler

 
mimar sinan grafik tasarım öğrencisi/mezunu olduğunu varsayıyorum. tükiye'nin en iyi sanat fakültelerinden birini okuyup, bilgeadama 4-5bin lira para bayılmak bana ahmaklık gibi geliyor. çünkü bu işin pratiğini kapmak kolaydır, önemli olan teoridir ve siz şu an buna sahipsiniz. o kurslar alaylılar için. inan önemli ajanslara gittiğinizde bırak kurs sertifikasını, diplomana bile bakmazlar doğru düzgün. portfolyon önemlidir ve bunun için gerekenler yaratıcılık ve malzemedir. yine yaratıcı olduğunuzu farz ederek söylüyorum, gerekli malzemeyi ama geleneksel yöntemlerle ama dijital yollarla oluşturmanız lazım. dijital yolla oluşturacağınız kısım ise adobe'nin türkçe kaynaklarını indirmenizle başlayacağınız ve özellikle photoshop ve illustrator ağırlıklı bir kendini geliştirme sürecinin temeli olacak. kısacası kendi kendinize halledebilirsiniz, gidip boşuna o kadar para bayılmayın. hele okulu filan dondurmaya hiç kalkmayın.


  • ruhibirbanyo  (31.12.10 22:46:15) 
bilge adama 2007 de gitmiş bir kimse olarak söylüyorum; bilge adam tamamen gösterişten ibaret.göz boyama başka birşey değil.çok yazık edersin parana.kesinlikle tavsiye etmiyorum.vaadettikleri şeyler tırı vırı hikaye.bu işle ilgili karın tokluğuna biryere girip çalışsan daha mantıklı.bilge adamdan kesinlikle uzak dur! hayal kırıklığına uğrama. insanları kandırmayı çok iyi beceriyolar. hocaları falanda öyle aman aman durumda değil. ortam güzel laylay lom hoş sohbet v.s ama işin özüne inince verdikleri eğitim yerine bir reklam ajansında karın tokluğuna rica edip bir süre takılsan daha iyi. bence çok yazık edersin çok... (yazının tamamını okumadım.bilge adamı görünce gördüklerimi yazmak istedim)


  • falanks misalim  (31.12.10 22:46:28) 
mimar sinanda şehir planlama okuyorum fakat grafikten dersler alıyoruz. biraz da aslında grafik tasarım anlamında ''alaylı'' olmak konumundayız. dedikleriniz çok doğru fakat, bu anlamda düşününce, bilge adam olmasa bile herhangi bir kursa gidip, tasarım alanına meyil etmemiz gerekiyor gibi düşünüyorum.

mesela şöyle bişi sormuşum: www.eksiduyuru.com
  • tahret muslugu  (31.12.10 23:08:14 ~ 23:10:43) 
falanks misalim'e katılıyorum. kursa para vereceğine üstüne para alıp git ufak bi yerde çalışmaya başla. hatta gerekirse para da alma, ben yapmıştım bunu. rica ediyorsun, tamam diyorlar, gidiyorsun, bizzat iş yaparak tecrübeleniyorsun. üstelik cv'ne de yazarsın. dediğim gibi boş vakitlerinde filan bir kaç iş üretip portfolyonu zenginleştir, en önemli kozun yaptığın işler olacak.


  • ruhibirbanyo  (31.12.10 23:18:01) 
hmm pekala. bu şekilde çalışabileceğimiz ve önerebileceğiniz yerler var mı halihazırda? iş piyasasına da yabancıyım çünkü.

teşekkürler tekrardan
  • tahret muslugu  (01.01.11 00:25:46) 
az daha bende oraya gidecektim ama İstanbul Kadıköyde KARİYERİST bilgi teknolojileri akademisine gittim. Kesinlikle tavsiye ederim çünki eğitimimiz dört dörtlüktü. Tasarım ağırlı bir eğitim almanın avantajını yaşadım. Bilgeadamda 150 ssaate ne öğretebilirler ki iyi düşünmek lazım


  • Gülnaz Bekler  (04.03.13 14:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.