[]

39. Mekanize piyade tumeni konutanligi - kibris

merhabalar,
Acemi birligimden sonra dagitim yerim tam olarak burasidir. Bilmem kacinci alay, bilmem kacinci tabur falan yok, direk konutanlik. Her turlu bilgiye acim, ogrenmeye arzuluyum.
Bilgiler: burdurdan gidecegim. Ucagim 8 ocak 17:00da izmirden kalkacak. matematik mezunu, bilgi islem uzmaniyim.
Herkese pek tesekkurlerimi sunarim

 
hacı 2 ay önce bende 39. tümenin lojistik destek komutanlığından geldim. hafta da bir iki kere tümene giderdim.tümen çamlıbel köyünde, çam ormanlarını içinde, 28. e göre biraz daha küçük bir kışlası olan bir tümen. nasıl ulaşırım diyorsan havaalanında inzibata gidersen onlar seni ulaştırır. yok ben biraz gezip gidecem dersen(önce inzibatı geçirmen gerek)havaalanında kıbhas otobüsleri var onlara binip girneye gidersin. girnede de postanenin önünde çamlıbel minübüsleri oluyor, yarım saatte bir kalkıyor akşam 6 ya kadar var, onlara binersin. tümenin önünde bırakır seni.

genel olarak kıbrıs erler için sıkıntılı gibi. hafta da 1 gün çarşı izni veriyorlar, bu aralar denetlemelar artacağı için o da olmayabilir bazen. yemeklerini askerler yaptığı için çok kötü. acemi birliğindeki yemekleri çok arayacaksın.

bu arada sınıfın neydi ?
  • readmymind  (30.12.10 21:24:45) 
3 yil once oradaydim. ucaktan sonra acemilikten tanidigim 4 arkadasla taksiye binip gitmistik camlibele. 80 lira civari tutmustu. inzibat cikista bekliyo ama onlar dahi hic bizi beklemeyin kendiniz gidin rahat edersiniz demisti. neyse birlige teslim olunca orada soyleyecekler zaten nerede gorev alacagin. ben muhabere bolugundeydim ve bunun yeri farkliydi. yemekler dendigi gibi iyi degil. su biraz problem, yikandigin su klorlu. dis fircalarken bile zorlaniyordum ben. subat sonu mart basi denetleme olur o zamana kadar biraz sikinti oluyor ondan sonra zaten bisey kalmamis olacak. diger konular hakkinda cok ayrintiya girmiyorum zaten gidince ogreneceksin hepsini. ama tavsiyem gidebilirseniz taksi tutup direk gidin birlige. pazarlik yapmayi da unutmayin.


  • alan shearer  (30.12.10 22:10:09) 
tesekkurler cevaplar icin. Piyade benim sinifim. Komutanlik diyince, yazilimci oldugum icin yazici olursun diyenler, cok nobet tutarsin diyenler, inzibat olursun diyenler cikti.
Bir de iletisim nasil oluyor onu merak ediyordum sormayi unutmusum. Nisanlisi olan bi insanim ben

  • harmonikhakaret  (31.12.10 23:59:02) 
kktcell kullanıyordu benim arkadaslarim. buradaki hattınızı orada kullanamazsınız. yani kullanırsınız da ona para yetmez hele nişanlınız da varsa. genelde siz oraya gittiğinizde tezkere alacak askerlere (kısa dönemler özellikle) sorun onlar hem telefonu hem hattı satarlar. ben cep telefonu kullanmadım sürekli asker kart ile konuşuyordum.


  • alan shearer  (02.01.11 21:05:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.