[]

Bilgisayara Hava Değişimi Yarar mı?

Biliyorum salak bir soru. Ve biliyorum ki ne alaka? Fakat daha 3 ay önce aldığım toplama bilgisayarım çoğunlukla IRQL NOT LESS.. veya USB BUGCHECK gibi mavi ekranlar verip de, random olarak donmalar da yaşatıp da akabinde garanti kapsamında servise gönderdim. Adamlar 2 gündür testler yapıyorlarmış fakat herhangi bir kapanma, mavi ekran veya arıza olmamış!!

Evde stabil olarak açmak için en az 10dk ve sayısız resetle uğraştığım bilgisayar, nasıl olur da serviste herhangi bir arıza vermez?

PS: Eve götürdüğümde fotoğraf makinası yanımda oturup mavi ekrana düştüğü anda çekip, arıza koduyla beraber bir yerlerine sokacağım.
PS2: Yaklaşık 16 yıldır PC kullanıyorum.
PS3: Geçen ay bir rootkit zararlısı yüzünden epey başım ağrımıştı ve güç bela kurtulmuştum. Akabinde format da atmıştım. Acaba RAM'in kendisi yandan yemiş olabilir mi?

 
parcalar yerine oturmustur


  • ot  (30.12.10 10:36:25) 
@ot +1


  • togi  (30.12.10 10:40:49) 
bilgisayarı açıp öylece bırakıyor da olabilirler. işlemciyi ve ram'i zorlayacak programlar çalıştırıp öyle test etsinler. yine olmuyorsa siz gidin oraya. evde yaptığınız şeylerin yapıp siz bakın. eğer orda sorun olmuyor yine eve geldiğinizde oluyorsa elektrik hattını kontrol edin, toprakli bir prize taktığınızdan emin olun farklı girişlerde deneyin vs. vs.


  • sijwocaq  (30.12.10 11:13:59) 
çok yüksek olasılıkla kullandığın usb aygıtların birinden kaynaklanıyor. driver'ını kuramamışsındır, çakışıyordur v.s.

tek tek usb donanımları çıkartıp dene hatayı anlarsın. orada hata ile karşılaşılmamasının sebebi usb aygıtlarını servise yollamamış olmandır.
  • mevrin  (30.12.10 11:42:15) 
USB mouse var, harici harddisk var. Harici HDD tamam takmam da, mouse olmadan nasıl olacak? Ve anakartım yıllardır kullandığım mikrosoft mouse ile çakışıyorsa ben napam?!


  • jesterdvine  (30.12.10 12:00:12) 
arkadaşım bu aldığın hata "Driver IRQL Not Less" hatası değil mi? buysa eğer bu usb aygıtların driver'larını yanlış yüklemen veya çakışmasından kaynaklanır. aynı hatayı ben usb modemle alıyordum.

usb mouse'dan olacağını sanmıyorum senin sorunun harici hdd'den kaynaklanıyor. onsuz çalıştır zaten hata almayacaksın. çünkü servis içinde gerekli testler yapılmış sorun yok.

driver'ını kaldır en güncel sürümünü yükle v.s. 16 senedir pc kullanıyormuşsun zaten harici hdd'den kaynaklandığını anladıktan sonra çözümü bulman kolay olur.
  • mevrin  (30.12.10 12:14:56) 
ayrıca pc'ye usb ile bağlı modem var mı? yoksa yine yukarıda olanlar geçerlidir.


  • mevrin  (30.12.10 12:17:00) 
@mevrin: aldıgım hata, çoğunlukla o hata. USB olanlar sadece mouse ve harici hdd. zaman zaman da şarj ve transfer amaçlı diğer bağlantılar. (mp3 - fotoğraf mak falan)


  • jesterdvine  (30.12.10 12:21:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.