[]

Alternatif? Kurs? Bilge Adam?

sevgili ahali

bendeniz şehir planlama öğretisinden ve mesleğinden nefret eden bir planlama öğrencisi olarak, mezun olduğumda işsiz kalacağımın da bilinciyle, yeni yollar, çılgın alternatifler aramak peşindeyim. fakat bu duyurunun konusu olan grafik tasarım hususunda birşeyler sorayım istedim.

okulda falan birçok projede adobe un nadide programlarını kullanmaktayız. tasarıma da bi meyilimiz var çok şükür, anlamıyor da değiliz. fakat benim bunu 'hiçbir program kursa gidilerek öğrenilmez, kendi başına çok daha güzel öğrenilir, internet adeta bir derya deniz.' şeklinde düşünmeme rağmen, yinr de bir kurstur, sertifikadır, bilge adamdır, koluna altın bilezik takmaktır falan bağlamında gitmeli miyim kursa falan? yoksa kendimi geliştirip sözüm ona ''alaylı'' mı takılalım? kaldı ki o kursları da bitirip sertifika alınca iş falan bulmak da garanti değil, ki grafikerler.net ten grafiker kardeşlerimizin iç burkan serzenişlerini biliyoruz.

neyse. durum bu. ne dersiniz?

 
maddi olarak çok sıkıntıya girmiceksen tabii ki bi kurs bi sertifika çok daha avantajlı olur
ama kasar diyosan kendi çabanla da gelişebilirsin
aşırı geyik bi cevap olduğunun farkındayım ama böyle bu
  • cisterna  (30.12.10 00:05:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.