[]

başarı öyküleri

okulda derslerim berbat durumda. her geçen gün okulu bitireceğime dair umutlarımı yitiriyorum..

sizden başarı öyküleri bekliyorum. hani "benim 6. sene alttan 30 dersim vardı hepsini temizledim mezun oldum" gibi... sizin olur, arkadaşınızın olur, başkasının olur, olur da olur. böyle şeyler okumak istiyorum. çok çaresiz ve umutsuz durumdayım. tükenmek üzereyim.


 
ev arkada$im olan ic dingizlenmesinde ya$anan kaygi insani, 4senede bitirmi$ okulunu. ama son sene 16 mi 18 mi ne ders birden vermi$.
tam hatirlayamadim $imdi sayisini. ayrica arkada$lari da teyit etti bu bilgiyi (siniftan, o donemlerden arkada$lari vs.) oyle yani.

  • sourlemonade  (30.01.08 10:27:43) 
sorusoran kardeşim bu örnekteki idyk kişisine bakma adam işletme okumuş. sen ne okuyorsun önce onu söyle bizde vardı o dediğin örneklerden amma velakin bizde öyle dersler vardı ki önce çalışıp kalman gerekiyor ondan sonra adapte oluyorsun olaya. şimdi öncelikle en çok zorlandığına kas derim.kendimden örnek vermek gerekirse 4 sınıfa alttan 14 ders + 18 ders 4 sınıfın dersleri toplamda 3 donemde vererek okulu bitirdim. yine sınıfımızdan bir arkadaş yarım dönem uzaklaştırma almasına rağmen benim gibi yarım dönem okulu uzatarak bitirdi. zoru hemen hallederiz imkansız biraz zaman alır de asıl şu derslere


  • yazar kasa  (30.01.08 10:41:20) 
makine mühendisliğindeyim.


  • sorusoranadam  (30.01.08 11:03:59) 
ben de işletme mezunuyum. 2004-2005 senesinde 26 ders alıp 23'ünü verdim. bütünlemeler dahil 67 kere sınava girdim. veremediğim 3 dersten biri okulumu 2 sene uzattı ama en azından son seneleri rahat geçtim. taktik şu: bütün derslere çalışacaksın zor kolay demeden, şunu bırakırım seneye veririm demeyeceksin, hocalarla aran muhtemelen kötüdür kötü bir öğrenci olduğuna göre, ama yine de en azından çalıştığını belli edeceksin kısa süre içinde...
kolay gelsin

  • cucurbitula  (30.01.08 11:18:45) 
ahahah tam adamına sordun. neler kaldı makel, akış, makina dinamiği falan kaldı mı birde okuldan okula değişiyor bazı derslerin zorluğu.


  • yazar kasa  (30.01.08 11:21:26) 
asistanları tavla, soruları versinler. ya da geçmiş senelerin sorularını bul. benzerdir nasılsa. ya da hocaların akrabalarını bul. kızı mızı. onları tavla. soruları al. ya da okulu bırak. nasılsa iş bulamicaksın. başka bi bölüme gir. belki istemiyosundur mühendis olmak.

ya da yemek ve içecek ve müzik stoğu yap, kapan eve. al notları önüne. başla.
başladıktan sonra her şey kolay olur. hayatta en zor şey başlamak ne de olsa. bi de bitirmek. arası vız diye geçer. korkma. güven kendine.
  • insensitive  (30.01.08 14:29:08) 
faydası olur mu bilemiyorum ama, son 4 dönem çoğunluğu AA olmak üzere, BB'den aşağı not almayarak, ortalamamı 2.03'e çıkardım ve dolayısı ile mezun olabildim. hatta son dönem gene ucundan kenarından yetişmedi de, almamış olduğum tek kredili bir spor dersini mi ne cebren ve hile ile aldı göstermiştik, ama hocanın işbirliği şart öyle bir durumda.


  • cedilla  (30.01.08 14:33:07) 
okulu 9 yılda bitirmiş/atılmaların eşiğinden dönmüş bi insan evladı olarak (oha) psikolojini anlayabiliorum.. hiç bitmicek gibi gelir insana.. yalnız şöle bi avantajın var (halen müzmin öğrenci olan arkadaşlarımdan da biliorum) okulu uzatan adam muhtemelen geçmesi için ne yapması gerektiğini biliyordur. bi nevi öğrenciliğin kitabını yalamış yutmuştur. bi dönemde 30 ders temizleme hadisesinin özü burada yatar. diyebilirim ki son 2-3 senemdeki performans + tecrübe ile başlamış olsam iki kere bitirmiştim o okulu. kaçıncı senen bilmiorum ama negatif düşünceleri bir kenara bırak ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. gerisi gelir.

not: bitirdin de n'oldu dersen o ayrı hikaye..
  • thalamus  (30.01.08 15:18:29) 
başarı mı eşşeklik mi bilemedim ama;

ytü metalurji & malzeme mühendisliğini 5 senede bitirdim. ilk 3-4 sene gezdim tozdum, yedim içtim, okul dışında her şeyle meşgul oldum.
uzattığım sene, yani 5. sene baktım ki, eğer toparlanmazsam okul uzadıkça uzayacak. gaza geldim, ilk dönem 9, ikinci dönem 11, yani toplamda 20 ders aldım, hepsini yüksek notlarla geçtim, hatta en düşük notum b- idi. ki emin olun, bu bölümde 20 ders alıp hepsini vermek kolay iş değil. ha sonra ne mi oldu, rahatça mezun oldum, abarttım yüksek lisansa başladım, hatta abarttım şimdi okula girmeyi istiyorum..

özetle, okulu bitirmek o kadar zor değil,umutsuzluğa değil, motivasyona ihtiyaç var!
biraz motivasyon ve biraz da tertip düzenle, her okul/bölüm rahatça biter..
  • flyalone  (30.01.08 15:23:45) 
sphagetti.blogspot.com

benim başarı hikayem, okuyun ibret alın :)
  • orome  (30.01.08 15:51:37) 
4.senemde tez almıştım, ama 2.dönemden 3 dersten çaktığımı ve okulun uzadığını farkedince sallamadım bıraktım. 5.senenin ilk dönemi yine tez almıştım, ama aynı zamanda çalışmaya başladım. iş ve para tatlı geldi, ikinci tezimi de yapamadım. ikinci dönemde ise bu sefer yeni bir tez + 3 dersim vardı. dönemin yarısı ayda bir bile okula gitmeden yine tatlı para durumuyla geçti. sonra bir gece kabus gördüm, üniversiteyi hiç bitiremiyordum, hayatımın sonuna kadar lise mezunu olarak kalıyordum (rüyada çok kötü bir şeymiş gibi gelmişti) neyse ertesi gün patrona gittim ve 2 ay izin istedim, verdi sağolsun. okula ve teze ölümüne abandım, derslerden geçtim, tezden A aldım ve işime geri döndüm. bu dediğim sene 2001. 2003'te de askere gittim, ben askerdeyken süre 8 aydan 5,5 aya indi. 4 senede mezun olan arkadaşlarımsa 8 ay askerlik yaptılar. neyse geri döndüm, sonuç olarak arada belirli molalar vermiş olsam da 2000'den beri aynı işteyim.


  • ezeriko  (30.01.08 17:32:16) 
Lise 3 başında ÖYS'de 5 matematik sorusunu seçeneklerden giderek yapabiliyordum, 8 ay sonra 3 tane Türkiye derecem vardı. Bölümün hakikaten zor ama yaparsın, ne yapanlar senden daha akıllı, ne sen onlardan daha aptalsın. Odaklan, her şeyi bir kenara bırak, tek meselen şu okulu bitirip huzura ermek olsun.


  • sui  (30.01.08 20:19:18) 
mesleğinde süfer bi örnek var daha ne arıyosun: ajdar anık.


  • ari maya  (31.01.08 01:47:47) 
komite sınavı nedir bilir misin arkadaşım? hani tıpta bütün derslerden sınav yapışır 100 soru.

yıl boyunca 9 ayda anlatılan ve tüm sınavlarından çakan biriydim. ( 7 komiteden 6sında kaldım, hoş geçtiğim komiteden de asgari geçme notuyla geçtim ve hiç kalan yoktu)

sonra geldi bütünleme zamanı, 10 günde 6 komite bütüne girdim ve geçtim. anlaman için tekrarlıyorum, normalde bi komiteye çalışma süresi en az 1 haftadır. 6 sı 10 güne sığdı. 240 saat desek, en fazla günde 3 saat uyumuşumdur, bilemedin 4 saat.

kıssadan hisse, adam olanın yapamayacağı şey yoktur kardeşim. hah ben de ders aldım bu sene hiç bütüm yok :)
  • cuamnuatn  (07.02.08 06:36:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.