[]

film izlemeye nasıl karar veriyorsunuz?

hangi filmi izleyeceğinize yani. (bilgisayar/dvd filan)

örneğin üzgünken buraya gelip "bana üzücü film önerin" diye mi soruyorsunuz? en yakın arkadaşınızın önerisini mi mutlaka izliyorsunuz? yoksa sevdiğiniz aktörün tüm filmlerini mi izliyorsunuz? sözlükten elinizdeki filmin başlığını mı aratıyorsunuz? imdb top yüzbin? nelerolyor?

bonus track: tastekid filan mı?

 
ya bırak abi canları sıkılıyor film izleyeyim diyorlar.
sonra da nasıl bi film izleyeceklerine o an karar veriyorlar.

budur.

kişi kendinden bilir işi.
  • kırkmerak  (28.12.10 19:39:31) 
imdb + ekşi sözlük + yönetmen


  • lord esseginziki  (28.12.10 19:41:37) 
bazen yönetmen temalı takılıyorum. mesela son iki haftadır izlemediğim woody allen filmlerini izleyerek, adamın tüm filmlerini bitirmeye çalışıyorum. bir de icheckmovies.com'da listeler var, işte sundance film festivali'nde ödül almış bilmemney, roger ebert'in en sevdiği filmler falan diye, oradan seçiyorum.


  • sanal hayvan  (28.12.10 19:49:02) 
genelde sevdiğim oyuncuların ve yönetmenlerin filmlerini izlerim.bazen de ruh halime göre.yani mesela komedi filmi istiyorsam en iyi komedi filmleri diye aratıyorum google'dan.imdb puanına göre seçiyorum.

ülke ayrımı da yaptığım oluyor gerçi.en iyi fransız filmleri vb...
  • mimi  (28.12.10 19:51:12) 
imdb/son çıkan aksiyon filmler.


  • xenophobe  (28.12.10 20:06:08) 
imdb box office'ten ve divxplanet'tan yeni çıkan filmleri takip ediyorum. konusu hoşuma gidenleri ve başkalarının beğendiklerini izliyorum. eskilerin çoğunu izledim zaten. bazen imdb'de oyuncudan oyuncuya sekerken bir şeyler buluyorum.

edit: bir de torrent sitelerinde rastladıklarımdan konusu hoşuma gidenler oluyor, onları izliyorum.
  • lemmiwinks  (28.12.10 20:07:21 ~ 20:08:56) 
divxplanet'in forumunda en son hangi filmi izlediniz diye bir başlık var ona giriyorum millet neler izlemiş ne demişler ne kadar puan vermişler diyorum sonra ekşiye bakıyorum ilgimi çektiyse izliyorum


  • exodia  (28.12.10 20:34:17) 
filimadami.com güzelinden listeleri var. puanları da var.
puanlarına bakıyorum, hatta imdb top 250 bitirmek gibi bir amaç da edindim.

  • unalub  (28.12.10 21:18:42) 
Ben yönetmenleri ya da oyuncuları takip ediyorum bazen. Birisi çok hoşuma gitti mi onun filmlerinden devam ediyorum. imdb bu iş için çok iyi bir kaynak. Bir de sahaflarda ve bit pazarında eski filmler oluyor, biraz karıştırıyorum, kartonetlerini falan okuyorum hoşuma gidenleri 3er 5 er alıyorum.


  • johan sebastian  (28.12.10 22:57:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.