[]

Ebay - Gümrük ile ilgili

Selamlar ahali
Ebay aracılığıyla ABD'den kargo dahil 62$ olan 50 adet müzik kutusu mekanizması siparişi vermek üzereyim. Ancak gümrük ile ilgili bir problem yaşar mıyım diye merakımdan sizlere danışayım dedim. Daha önce buna benzer sorular sorulmuş cevaplanmış da ancak asıl takıldığım nokta şudur ki 50 adet ticari kategoriye girer mi ? Yani bunun kıstası nedir tam olarak bilen var mı ? Diyelim ki girer ve malı gümrükte tutarlarsa nasıl alırım, %20 vergi öderim kabul ancak ticari bir faaliyetim yok ve zaten bulunmuyorum da ve bunları hobi amaçlı alıyorum koleksiyonuma katmak için, bunu gümrük memuruna nasıl anlatırım. Artırma 2 gün sonra sona erecek, ne dersiniz ?



 
kargo dahil diyorsa zaten amerikan fedex'le gelecektir bütün gümrük işlemlerini onlar yapıyor kapına kadar getiriyor sen düşünme.


  • mevrin  (28.12.10 15:58:33) 
@mevrin
yok hayır usps ile gelicek dolayısıyla türkiye'ye girdiğinde ptt'ye verilicek, fedex ben de düşündüm ancak çok pahalı hizmetleri.

  • sofu  (28.12.10 16:21:01) 
ticari 100 euro altındaysa gümrük bedeli ödemezsin zaten. arkadaştan arkadaşa gönderilen mallarda ise 200 dolar'dır bu sınır. senin takıldığın 50 tane olmasıysa önemli değil o.


  • mevrin  (28.12.10 16:28:48 ~ 16:34:29) 
@mervin
evet takıldığım nokta o çünkü gümrük mevzuatında "ticari mahiyete sahip değilse.." diye bir ibare var sorunsuz alışveriş için.
@Michael Jackson's Soul
bilgilerinizde yanlışlık var, çünkü bundan önce de toplu alımlarım olmuştu, en çoğu 10 adet olmak üzere.
  • sofu  (28.12.10 16:47:53) 
arkadaşım ben gümrükcüyüm zaten. 100 dolar'ın altındaysa istersen 1.000 tane getir sorun çıkmaz. ne yani 1 dolara 4 tane çivi getirtiyorum diye gümrük mü ödeyeceğim. bu nasıl mantık. ben amerika'dan 1 paket çubuk kraker getireceğim. ama içinde küçük küçük 50 tane kraker var diye benden gümrük isteyecek?

ticari olursa 100 euro'dan aşağıysa ödemezsin gümrük.. aslında bu 500 euro'dur ama senin kargonu getirecek ups olduğu için onlar kendileri ister sen yapsaydın gümrükten alımı 500 euro altında ödemezdin gümrük. arkadaşın sana hediye gönderiyorsa noel bayram yılbaşı cart curt bunun içinde limit 200 dolar'dır.
  • mevrin  (28.12.10 16:59:14) 
michael jackson bu aldığın ürünün faturası var mıydı? faturası var da nasıl alamadın?


  • mevrin  (28.12.10 17:14:56) 
dedikleri gibi belge falan isterlerse bunlar düğün davetiyesi için kulanılacak falan demeyi unutma.


  • redlinetheturk  (28.12.10 17:28:46) 
kağıtta gift,commercial,sample ve others seçenekleri vardır. eğer sen buna commercial'i işaretlersen 2 dolarlık ürüne 30 40 lira gümrük parası verirsin. ticari endüstriyel mallarda kullanılır. sana onu yollayan insan giderde o kağıda commercial işaretlerse mecburen ödeyeceksin gümrük bedelini. gift seçeceksin. bunda ister fatura koyar ister koymaz sorun yok sen de gider paşa paşa alırsın malını. yılbaşına giriliyor şimdi gönderilen ürünlerde ve önümüzde ki 1 ay içinde sınırlama yok diyebiliriz.

evet bir daha mal gelecekse gönderen kişiye commercial işaretlememesini söyle sorun yaşamazsın zaten.
  • mevrin  (28.12.10 17:37:15) 
oh oh kaynamış burası : )
teklifi verdim, büyük ihtimal kazanırım. 10-15 gün sonra akıbetini yazıcam buraya, bakalım gelicek mi, uğraştırıcak mı. Teşekkürler
@redlinetheturk
güzel fikir bu arada, koleksiyon demekten iyi en azından : )
  • sofu  (28.12.10 17:48:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.