[]

Hatalı Fatura

Nakliyeci adam faturayı keserken şaşalamış, 600 TLlik faturayı bi şekilde 600.000 TL şeklinde kesmiş. Bi de yazıyla da yazmış altıyüzonaltıbinbeşyüz lira falan diye. Yani bakınca anlıyosun adamcağız yanlış şeyetmiş diye ama kabak gibi de yanlış sayı yazıyor orda.
Soru şu: Böyle durumlarda fatura resmî kayda kuyda girerken "yeaa yanlış yazmış adamceğiz düzeltelim" mi olur yoksa "burda ne yazıyosa onu yazcaz elimizden bişey gelmez" mi olur?

img18.imageshack.us

 
faturanın aslını kendisine ulaştırın, üzerine paraf atarak düzeltmesini yapsın, size geri göndersin. olması gerektiği gibi kayıtlara girmelisiniz.


  • bernayben  (28.12.10 14:33:53) 
herhalde götürü usulü çalışıyor adam :)resmi kayda bu şekilde girmeniz lazım elbette o yüzden düzelttirmek lazım.


  • ozdek  (28.12.10 14:37:02) 
valla sadece rakamla yazan kısım yanlış olsa tamam da yazıyla da aynı yanlış sayı yazıldığı için "ya yanlış yazılmış bu" demezler bence. bir şekilde tekrar fatura kesitirin bence


  • dusendeli  (28.12.10 14:37:43) 
zaten paraf manayağı olmuş. "yeaa yanlış yazmış adamcağız" olmaz. maliye bunu kabul etmez normalde. ha bir nakliye işi de havuzlu villa fiyatına olamayacağı için belki problem olmaz, incelenirse açıklaması kolay olur, nakliyecicin gelirine ne yazdığına da bakarlar, birbirini tutarsa problem olmaz. ama bu süreçte başınızı ağrıtırlar, canınız sıkılır. vergi dairelerine laf anlatmak zordur. en doğrusu, aslını kendine ulaştırın, iptal etsin, hatta nasıl keseceğini de yazın, bilmiyor demek ki, yei fatura kessin.


  • kibritsuyu  (28.12.10 14:39:03) 
ya hepsini geçtim ama faturada KDV kısmına kafam takıldı!! sen iyi çözmüşsün bunu!!
:)

  • gece lampulu  (28.12.10 14:39:46) 
yanlış olan kısmı paraf ederek düzeltmesi, aynı zamanda da "tarafımızdan düzeltilmiştir" yazıp, hemen yanına (altına üstüne neresi denk gelirse) kaşe ve imza gerekiyor.


  • perimsi  (28.12.10 14:41:59) 
bu faturanın üzerine diagonal iki çizgi çekip arasına kocaman iptal yazacak. yenisini kesecek. parafla düzelmez bu iş. her tarafı yanlış.

size tavsiyem, zamanında oduncular ve orman köylüleri ile çalıştığım için bilirim, bu amcamlara malı getirince fatura koçanını yanında getir denir. o fatura alınır bir güzel düzenlenir. bir imza çaktırılır baş ağrımaz.
  • trocero  (28.12.10 16:17:46) 
tarihi 2000 yılına ait gibime geldi


  • Aslan Yürekli  (28.12.10 17:23:49) 
hayır tarih 2010. sanki tarihin yıl hanesini yazmak çok zormuş gibi bazı dangoz matbaacılar (ve dahi siparişi verenler) o tarih kısmına ../../200. yazıyorlar. tabii fatura kesen adam 2010 yazamaz neme lazım 200. yazayım ki o sadec son hanesini yazsın. 2009 yılından sonra illa onun üstünü çizip angut gibi kesmek zorunda kalalım. çok zor bir şeydir tarih yazmak. illa nokta nokta bölü nokta nokta bölü 200nokta diye yol göstermeliyiz ki faturayı kesen, sadece boşluk doldurma yoluyla tarih atabilsin.

bu arada faturanın basım yılı da 2003.
  • kibritsuyu  (04.01.11 10:11:52 ~ 10:12:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.