[]

İslam Öncesi Türklerle İlgili Okunabilir Tarih Kitabı ya da Roman

Arkadaşlar,

İslam Öncesi Türklerle İlgili Okunabilir Tarih Kitabı ya da Roman biliyor musunuz? Ben TTK'dan bir kitap bulabildim.

e-magaza.ttk.org.tr

Bu konuda öneride bulunabilecek varsa çok sevinirim.

Teşekkürler.

 
İki Türkolog adı veriyorum: Jean Paul Roux ve Sencer Divitçioğlu. Bunların kitaplarını okuyabilirsiniz. Ayrıca Selenge Yayınlarının kitaplarına bakın. www.idefix.com adresine girip arama yaparsanız bulursunuz kitaplarını. Tek tek link vermiyorum çünkü çok var.

Roman olarak Nihal Atsız'ın Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor. Irkçıdır, kafatasçıdır falan ama İslam öncesi Türk tarihine dair en bilindik romanların yazarıdır. Kafatasçılığına karşın edebiyatı da kuvvetlidir herifçioğlunun.

Bunun dışında bir de bambaşka bir görüşten, aynı zamanda bir tarihçi de olan Y. Hakan Erdem'in Unomastica Alla Turca'sı çok keyifli bir romandır. İslam öncesi Türk tarihiyle ilgili romanlar arıyorsanız çok iyidir. Bir de ilginizi çekebilecek Yargu adında bir roman vardır. Ezel Akay ve Haldun Çubukçu birlikte yazmıştır. Bildiğim kadarıyla Anadolu'ya erken geliş dönemini anlatıyor ama yine İslam öncesi Türk tarihiyle ilgilenen birisinin ilgisini çeker.
  • microfiction  (28.12.10 11:19:28 ~ 11:21:01) 
arthur koestler - sözlükteki "the thirteenth tribe" başlığına git orada ingilizce olarak bir link var. ne kadar detaylı bilmiyorum ya da ingilizce biliyor musun!
link şu:198.62.75.1

bunu söyleme sebebim de kitabı zor bulabilme ihtimalinden dolayı.
türkçesi "onüçüncü kabile"'dir.
kitabın çok eski bir basımı bende var...illa istersen türkçesini okumak, mesaj atarsın sana kargo yaparım geri yollarsın.
selamlar.
  • gece lampulu  (28.12.10 11:57:45 ~ 11:59:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.