[]

Ekşi Duyuru'daki çoluk çocuk

Merhaba,

Bilmem size de sık oluyor mu? Diyelim ki duyuruda birisi bir şey yazıyor. Bu yazdığı şey abuk sabuk olabilir, milleti cahilce yanlış yönlendiriyor olabilir veya kendisi millete saydırırken imla hatalarıyla dolu olabilir vb. Siz de adabınca, münasip bir lisanda bu kişiye ayar veriyorsunuz diyelim ki. Saniyesinde "ortaokul terk" seviyesinde mesaj geliyor söz konusu kişiden. Bir tek bana mı denk geliyor, yoksa böyle apaçilerle Ekşi Duyuru'da başka karşılaşanlar da var mı? Merak ettim.


 
evet oluyo, salgın gibi. her platform yozlaşıyor son dönemde.


  • anconia  (26.12.10 20:26:15) 
var, normaldir hayatta her insan türünden nasıl varsa duyuruda da var.


  • bu yolun yolcusu  (26.12.10 20:28:08) 
Her yerde var öyle insanlar. Her eğitim durumunda ve genç olmayan kişiler arasından da bol bol çıkıyor :)


  • sourlemonade  (26.12.10 20:40:58) 
dediğiniz gibi olan hukuk doktorları! bile var duyuruda :)


  • oldboy35  (26.12.10 20:43:35) 
bu kişilere ayar verince moderasyon siliyor bir kere. o yüzden pek karışmamak en iyisi gibi duruyor.


  • yuki  (26.12.10 20:45:31) 
internet kullanımının yaygınlaşmasına mütevellit oluyor bu. artık ekşi sözlük kullanıcılığı ortaokula kadar indi. böyle yazarlar tanıyorum.

yani mesele olgunlaşmamış, hayatın ne olduğunu bireylerin burada olması. e tabii, bunu da kontrol edemezsiniz. sonuçta internet özgür bir ortam ve farklı bir kişisiniz burada.

kale almamak gerek.
  • infiltrator  (26.12.10 21:39:51) 
oluyor öyle. en iyisi bulasmamak diyecegim ama bu sefer de meydan onlara kaliyor. benim önerim mallar listesi benzeri bir filtreleme sistemi. yani mal olarak ekledigim arkadasin actigi herhangi bir duyuru ya da cevap bana görünmesin. zor işler bunlar ama olsa ne güzel olur.


  • atmacaged  (26.12.10 21:51:21) 
kafaya takilacak bir sey degil siz dogrusunu yapiyorsunuz kisi anlamazsa onun cehaletidir
diger bakimdan eger herkes herseyi boslasa ne kotu olurdu.dogru bildiklerimiz icin caba harcamak asla yanlis olamaz.

  • uykulu  (26.12.10 22:02:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.