Giriş
(6)

WoW ve WINE

edward smallfoot
merhaba arkadaslar. yeni bir pardus kullanıcısı olarak dünden beri bir sorunla boğuşuyorum. ben core bir online oyuncuyum. yani pardus kullanabilmem için pardusun her gün girdiğim oyunu çalıştırması gerekiyor. windowstan sıkılmış bir insan olarak bütün microsoft lisanslarımı paketleyip bir kutuya do
merhaba arkadaslar. yeni bir pardus kullanıcısı olarak dünden beri bir sorunla boğuşuyorum. ben core bir online oyuncuyum. yani pardus kullanabilmem için pardusun her gün girdiğim oyunu çalıştırması gerekiyor. windowstan sıkılmış bir insan olarak bütün microsoft lisanslarımı paketleyip bir kutuya doldurduktan sonra pardus kurdum. O yüzden bana sakın windows kur kurtul gibisinden çözümler sunmayın zira o çözümleri birkaç kişi söyledi. #pardus kanalında da biri sorunun kaynağı olarak hiç düşünmeden benim becereksizliğimi gördü. Bir çözüm sunsa ve ben çözümü uygulayamasaydım evet fakat... neyse. Onu da kabul ediyorum evet becereksizim, daha 1 günlük linux kullanıcısıyım. Yani boş konuşmaların hepsi tarafımdan sabırla dinlendi. Lütfen bana fayda sağlayacak bir sorun tahmininde/tespitinde bulunursanız sorunu çözmese bile sorunu çözmeme faydalı olacaktır.

Oyunu WINE ile açtığımda ilk başta siyah ekran geliyordu sonra ekran kartının sürücülerinin eksik olduğunu gördüm yükledim falan oyun açıldı fakat dokular ve kenarlar görünmüyordu. Sağını solunu kurcaladım şöyle bir şey farkettim. Ekran çözünürlüğünü veya oyun içindeki diğer ekran ayarlarını değiştirince sorun iyiye veya kötüye gidiyor. Belki işe yarar birşey olabilir o yüzden belirtiyorum bunu.

Şu an katettiğim ilerleme sonucunda ulaştığım nokta bu.


i55.tinypic.com


olması gereken loginscreen aşağı yukarı şöyle birşey. (benimkinde daha ejderha uçup ekranda gezmemişti.hehe)


tweakers.net


sorunu öğrenmem için iletmem gereken bir rapor varsa o raporu nasıl alacağımı hangi komutu kullanacağımı burada yazarsanız sevinirim.


bir de planonlinux oyunlar için kurulum istiyor, 30 gb lık oyunu üstelik 18 gb download yaparak kurmak istemiyorum üstelik sorun görüntü kartımla alakalı gibi görünüyor orada da aynı sıkıntıları yaşatacağını düşünüyorum. Kısacası planonlinux da çözüme dahil değil.


İlginize teşekkür ederim.
0
edward smallfoot
(26.12.10)
Tam nerede olduğunu hatırlamıyorum ama World of Warcraft klasöründe (sanırım users/profile gibi biyerdeydi) config dosyası var.
Onu text editor ile açıp;
SET gxApi "DirectX" yerine SET gxApi "opengl" olarak değiştir. Bu arada pardusta var mıydı hatırlamıyorum ama, oyuna girmeden önce masaüstü efektlerini vs. kapatman gerekebilir.
0
fatalstorm
(26.12.10)
tamam sorun çözüldü. pardusu sildim findofs kurdum. allah belasını versin bu bilonun yıllardır ona verdiğim lisans paralarıyla şirket kurulurdu.
0
🌸edward smallfoot
(26.12.10)
sorunu cozmus olsan da belirtmeden gecemeyecegim. play on linux tam bu isler icin yapilmis. WINE ayarlarini filan kendi hallediyor.

www.playonlinux.com
0
curt
(26.12.10)
her ne kadar sorunu bill gatese para verecek çözsem de çalıştırmanın bi yolunu bulursam bütün office, windows lisanslarımı çöp kutusuna zevkle yollayacam. playonlinux kurulum istiyor. 20 gb download(10gb cdler 10 gb patch) yapacaksam olmaz o iş ki bala göte ben bu linuxu formatlasam bir daha baştan mı kurup patchleyecem? windowsta format atsam bile kopyele yanaştır yapmak suretiyle kurmadan etmeden oynuyordum bu oyunu :(
0
🌸edward smallfoot
(27.12.10)
fatalstorm öyle de ekran kitleniyor simsiyah oluyor.
0
🌸edward smallfoot
(27.12.10)
fatalstorm
(03.01.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.