[]

karnıyarık yapacam ama nasıl?

selamlar,

nasıl yapacam ben karnıyarık?
ne lazım? nasıl yapıcam? püf noktalar?
vs vs?


sagolun.

 
lezzetler.com burda şöyle bir tarif var işine yarar mı bilemem


  • yavrukedi  (25.12.10 18:09:28) 
o lezzetler komdaki tarifilâ olmaz :) ne dior?
"çok harlı ateşte arkalı önlü kızartıp su dolu bir kabın içinde 5 dakika bekletelim"
zeytinyağının çok harlı ateşle imtihânını geçelim de, su dolu kapta dediği eksik yazılmış diyip, benmari usülü bekletmek dahi o sebzeyi bozar :)) havuç mavuç zâte işi batırmış :))
şu daha ehven yemekgunlugum.blogs.com
şundan da kopya çekiliebilir www.portakalagaci.com
  • yapacakbirseyyok  (25.12.10 18:20:48) 
önce içini hazırla
içi için: soğanı minik minik doğra pembeleşinceye kadar kavur ama kavururken çok yağ koyma çünkü patlıcanlar zaten yağlı olacak soğanları yakmadan kavursun yeter, kıymayı koy, seviyorsan sarımsak doğra ince ince, fesleğen çok yakışır, nane de atabilirsin ya da işte sevdiğin baharatlardan, ama baharat olayını çok abartma baskın bi baharat tadı olmasın. domates rendele ya da küçük küçük doğra.seviyorsan biber ve maydonoz da doğrayabilirsin, sevmiyorsan aşağıda yazdığım şekilde kullanabilirsin.kıymanın tam olarak pişmesini bekleme, rengi değişince ateşi kapat.
patlıcanları yıka,kurula. pijama gibi birkaç şerit halinde soy ve hafif kızart rengi değişsin yeter.
daha sonra fırında yapacaksan tepsiye patlıcanları yan yana diz ortalarını bir bıçak ve çatal yardımıyla aç, hazırladığın içten koy ne az olsun ne de taşsın. hepsini yanyana dizdikten sonra üstlerine domates dilimleri, tek tek maydonoz koyabilirsin ya da boş yerlere büyük parçalar halinde yahut bütün halde biberler koyabilirsin, servisi renklendirir.
en sonunda fırında buharlaşıp patlıcanların altını tutmayacak kadar su koy. fırına verilmeye hazır durumda ...
  • güneş  (25.12.10 18:23:52) 
güneş + 1
ekstra olarak

patlıcanları soyarken, soyduğunu bol tuzlu bir suya at. hepsini soyduktan sonra kurulayıp kızart.

kızartırken, fritöz yada yada bol yağlı bir kızartma tenceresi yerine patlıcanların yarısının yağa batacağı genişçe bir tavada yap. (patlıcan acayip yağ çeker, kızarttığını tekrar kağıt havluya al ki fazla yağını emdirsin.)

ben içi hazırlarken sarımsak da koyuyorum, azcık salça da. ama nane yada fesleğen koymadım hiç.

fırına sürmeden önce ılık suda biraz salça, tuz, karabiber, bunu sos gibi üzerlerine dök.

maydonozları hemen koyma, fırından çıkarmadan bi 5-10 dk önce koy. yoksa kavruk bişey oluyorlar.
  • halanne  (25.12.10 21:23:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.