[]

psikologa gitmeli mi?

17 yaşında adapazarında yaşayan bir liseli ergenim. hayatımdan son derece memnunum bazı pürüzler dışında. ama onları da yakında bitecekleri için görmezden geliyorum. lise sondayım. şimdi ailem nerden duyduysa davranış bilimleri enstitüsü diye bir yere gitmek istiyor benimle beraber tabi ama sorunları görmezden gelmekte son derecede başarılıyım. dediğim gibi benim kimseyle bi sorunum yok ama ailem çok ısrar ediyor. evde sürekli bi gerginlik varmış çünkü. onları pek sevmediğimden olsa gerek diyalog kurmuyorum onlarla hiç. seneye gidicem zaten.

ya şimdi gidicem oraya liseli ergen triplerie girip kısa kısa uyuz cevaplar vericem daha çok gerginlik olucak. nası ikna ediyim ben ailemi şimdi? yada gitmeli miyim?


 
çok ısrar ettilerse git. kırma anneni babanı. 1-2 saat sabret takıl işte orda ki gitmediğin için huzursuzluk olmasın evde idare et işte.


  • neill  (23.12.10 21:52:41) 
e madem yakında ayrılacaksınız, kısa süreliğine kısıtlı olsa da diyalog kurun. onları rahatsız etmeyecek minimum derecede değişin geçici olarak. böylece vazgeçebilirler oraya götürmekten.

ileride ipleri koparacaksanız da kendi ayaklarınız üzerinde durmanızın şart olduğunu akıldan çıkarmayın.
  • tedirginlik hucresi  (23.12.10 21:54:59) 
kanka git. sen farketmesen de baskıladığın bir sürü sorunun olabilir. gidiyorsun seni dinleyen biri var anlat babam anlat işte. kimseyle paylaşamadığın sırlarını paylaş falan. psikologlar iyidir ya.


  • ayiadam  (23.12.10 22:11:20) 
kısa kısa uyuz uyuz cevaplar vereceğine mantıklı ve düzgün cevaplar ver.
böylece anne baba düşünmek zorunda kalır.
uyuzluk yaparsan direk umutsuz vaka durumuna gelirsin hatalı olursun,
anne baba elinden geleni yapmış olur.
en güzeli diyalog halinde olmaktır.
  • seyduna6687  (23.12.10 22:15:50) 
Şimdi sevmiyorum diyorsunuz ama zamanla onlara dönüşeceksiniz :) Onların bir tür kopyası olacaksınız birçok konuda. Sorduklarına düzgün cevap verin, mutlu olacaklarsa o dedikleri yere de gidin. Gitmek istemiyorsanız bunu düzgün bir dille onlara söylemeniz lazım.


  • sourlemonade  (23.12.10 22:47:35) 
abi git; psikologlar genede kafa adamlardır. sohbetleri hoş olur. tersleme, adam gibi çayını yudumla, sohbetini et.

ama yalnız git. kapının dışında "aman ne olacak bizim çocuğun hali doktor bey" diyen birileri olmasın.

bakarsın hoca bi laf eder, hayatın değişir. adamlar eğitimli abi sonuçta. olmadı anlatır rahatlar içini dökersin; nasılsa söylediklerinin hiçbiri o odadan çıkmayacak. hayatta kaç kere böyle garantisi olan sohbet var allaassen?
  • babilbaligi  (24.12.10 09:16:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.