[]

Fotoğraf makinesi seçimi. Hangisinin ne tür avantajı var?

Fotoğrafçılığa artan ilgim ile 2. el fotoğraf dünyasına saldırmış bulunmaktayım. Vaktim çok kısıtlı ve bugün bu kameralardan birini almak zorundayım. Bilgim çok yetersiz. Olabildiğince araştırdım, yine de hata yapmak istemiyorum. Bu konuda tecrübe edinmiş, yeterince martı ve yaşlı amca/teyze çekmiş çılgın dimağların görüşlerini almaktan onur duyarım.

www.blocket.se
www.blocket.se
www.blocket.se
www.blocket.se

 
sony slr like diğerleri dslr.

canon eos 1000d dışındakiler tarihi eser niyetine sergilenebilir. ben olsam hiç birni almazdım alacaksam da canon eos 1000d yi alırıdm çünkü en son çıkan o.
  • cedric tweedledee  (23.12.10 09:58:56) 
Açık sözlülüğün için teşekkür ederim. Her ne kadar ağzıma etmiş olsan da. Kaç saat aradım ben onları! Vay bana vaylar bana desene...
Bütçem gereği çok fazla yeni modellere yanaşamıyorum pek. İlandaki canon eos 1000D 600TL civarı olacak ki o da çok ucuz değil yani.
Sağolunuz efenim.
  • Kahoist  (23.12.10 10:35:30) 
duyuruda 2 tane ihtiyaçtan acil satılık ilanı vardı.

biri olmpus e530 diğeri de canon eos 30 (filmli makine)

ikisinin de fiyat uygundu. olympus 600 tl ama yanında bir standart zoom bir de tele zoom lens veriyordu. bir ilgilen derim.

@mrtksn hocam vallahi son çıkan makinelerle kıysalamaya kalkarsan üzülüyorsun çok ya, ben d80 bile üzülüyor yani : ))
  • cedric tweedledee  (23.12.10 10:45:46 ~ 10:46:00) 
olympus E-500 D-SLR ile Canon Eos 1000D yi kıyaslayacak olsan ne derdin peki cedric?


  • Kahoist  (23.12.10 10:56:48) 
valalhi olympuslar hakkında çok bilgim yok.

e500 müymüş ?

of o da baya eski makine. her halde eos 1000 ezer ya. bilemiyorum.

bence biriktirebiliyor ve bulabiliyorsanız canon eos 450d ya da nikon d80 gibi makinelere bakının. hatta uyguna bulursanız nikon d5000 falan tadından yenmez...
  • cedric tweedledee  (23.12.10 11:02:29) 
Tamamdır ben araştırmaya devam edeyim o halde. Başka sorum olursa yazarım artık buraya yüzsüzce. Çok teşekkürler vakit ayırdığın için cedric.


  • Kahoist  (23.12.10 11:07:22) 
@mrtksn; güle güle kullan hocam. dünyanın en güzel lensi falan her halde o paraya alınacak : ))

ayrıca evet bu makineler gördüğünü çekmiyor mu çekiyor, e daha ne dersen, o zamanın teknolojisine şu an bu kadar para vermek yanlış geliyor. arıza çıkabilir, kaç bin çekim yapılmış? shutter durumu ne? perde ömrü diye bir şey var sonuç olarak. sensor ne alemde, kullanan nasıl kullanmış vs... 6 sene yahu dile kolay. ama gene de makine makinedir tabi
  • cedric tweedledee  (23.12.10 16:09:22) 
söyle diyorum makinaların hangileri oldugun incelemedim net olarak ama. yeni başlayaagın için ucuz ve piyasada kolay satabilecegin ürünleri almanı öneririm. ama sunu diyeyim 1000d uygundur. makina yeni lens sıkıntın yok ve satma durumunda hemen paraya çevirebilrsin.


  • exodia  (23.12.10 20:07:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.