[]

tavşan besleyenlere sorularım var

dün bir adet 4-5 aylık sevimli bir tavşan aldım. şöyle sorunlarım var
1-tavşan benden kaçıyor, tutup kucağıma aldımmı sorun yok ama kendisine yaklaşınca kaçıyor ben yerde otururken kendi gelip etrafımda dolanıyor elimi uzatınca kaçıyor, zamanla alışır mı yoksa yabani mi kalacak böyle?
2-kafes aldım ama kafes sadece üstten açılıyor. ben kendisini saldığımda istediği zaman su,yem,tuvalet ihtiyacını gidermek için kafesine girsin diye yan tarafa bir kapı yapmak istiyorum nasıl yapabilirim?
3-kartondan ufak bir sığınak yapıp alüminyum folyo ile saracağım bunu yer mi?
4-evde hamster kafesi için olan talaş var ondan koydum sorun olur mu? ve ne kadar talaş koymak gerekli?

 
2 için diyebilirim ki bu ibneler gezerken öyle pıtır pıtır sıçıyo, öyle kafese döneyim gibi bi şeyleri yok yani..


  • yuto  (22.12.10 19:33:37) 
1- Güvenmiyor tabiki daha, düzelir ileride en azından benim tavşanım düzelmişti kafamıza fln çıkıyordu.
2- Yeni kafes alın, o kafesler pek modifikasyona açık olmuyor ne yazı ki. Dilerseniz bir koli de kullanabilirsiniz. Etraflıca 123918239 tane delik açtıktan sonra kafes gibi oluyor hem de ucuz.
3- Yer.
4- Talaşa pek gerek yok açıkçası. Bolca kumaş koyun yırtık pırtık daha iyi.
  • liriamer  (22.12.10 19:35:15) 
kablo kemirirler, halı vs de olabilir. özellikle kablolar için önlem alın.


  • pyro clustic flow  (22.12.10 20:57:04) 
Sorularınıza cevap değil ama evinde bir müddet tavşan beslenmiş biri olarak bazı uyarılarda bulunmak istiyorum:
Tavşan belki de evde beslenecek en son hayvan türüdür. Çünkü çok çabuk büyür ve yavru şirinliğinden eser kalmaz, sıkılırsınız. Sürekli arkasında dışkı ve çiş bırakır. Büyüdükçe yaydığı koku dayanılmaz hal alır. Kokudan eve girmek bile istemezsiniz. Dişiyse üreme ihtiyacını gidermek sorundur. Doğuracağı yavrulara bakamazsınız. Bir komşumuz köyde olduğu halde kısa sürede yaklaşık 50 tane olan bir çift tavşanı ne yapacağını bilememiş, en son derin bir çukur kazmış ve tavşanları orda beslemeye başlamıştı.
Ayrıca bizde olmadı ama nerdeyse herşeyi kemirebilmesi nedeniyle evi delik deşik etme kapasiteleri olduğu söyleniyor.

Bir de bizimki seramik veya laminant parke gibi düz ve kaygan zeminlerde yürüyemiyordu.
Bizdekini iyice rahatsız olduktan sonra çiftliği olan birine vermiştik. Duyduğumuza göre çevresindeki diğer tavşanları da örgütleyip firar etmişler:) En çok buna sevindim çünkü yabani karakterli olması nedeniyle eve hapsetmek beni üzüyordu.

edit: pyro clustic flow'in hatırlatmasıyla: 2 tane faremizin (evcil değil elektronik olan) kablosunu kemirip kullanılmaz hale getirmişti.
  • 44  (22.12.10 21:07:09 ~ 21:09:14) 
1- mutlaka alışacaktır, ama zamanla.
2- benim tavşanımın da kafesi üstten kapaklıydı, istediği zaman girip istediği zaman çıkıyor ordan da, yani yan kapıya pek de ihtiyaç yok bence.

  • damlanin  (22.12.10 21:08:23) 
kemirdiklerini biliyorum ona göre önlem alınacak.
@damlanin üstten çıkıyor ama içeri giremiyor :)

  • r_u_h  (22.12.10 21:14:10) 
a a, çok şaşkınmış o da. bilemedim neden. benimki çok rahat girip çıkıyordu çünkü.

ama bizim gibi hayvan işemek için kafese girdiğinde "nasolsa girdi, şimdilik bu kadar yeter" gibi düşüncelerle kapısını kapatmayın. sonra kafese girmeden üstünden işemeye başlıyor ki bu da kafesin etrafındaki her şeyi temizlemenizi gerektiriyor..
  • damlanin  (22.12.10 21:45:07) 
daha ufak yav boyu yetmiyor :) bir de tuvaletini belli yere yapmıyor dün yaptığı yere kap koydum içine yaptığı pisliğinden idrarından koydum peçeteyle, başka yere işemiş sonra peçeteyi attı kabın içine girip yattı çok komik hayvan :D


  • r_u_h  (22.12.10 21:51:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.