[]

trenle istanbul-ankara yapıcam ama nasıl?

dostlar hayatımda ilk kez banliyö haricinde (adapazarı ekspresini de saymazsak) uzun mesafeli trene binmedim. ankaraya fatih, ankara ve anadolu expresi gidiyor. Pulman, Örtülü Kuşetli,Yataklı, Yemekli versiyonları var.
1. bu trenlerde hangisinde gitmek daha mantıklı?
2. yemeklide 8 saat yemek masasında mı gidiyoruz?
3. pulmanda (sanırım normal koltuk oluyor) karnımız acıksa yemekliye geçebilir miyiz?
4. yataklıda sevdicekle 2 kişilik odada gidebilir miyiz. biz uyurken kapıyı zorlarlar mı? hazır trendeyiz tren fantazisi yapsak, hükümet yanlısı tcdd bize ayar verir mi?
5. sigara olayını ne yaparız?
6. günü birlik ankara ziyareti için siz ne önerirsiniz?

istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. süre 40 dk. başarılar dilerim.
elyazısı yerine kitap harfleri kullanınız. rahmetli böle yazardı sınav kağıdına (bkz: nevzat yosmaoğlu)

 
1-ben fatih ekspresi örtülü kuşetlide gitmiştim.tavsiye ederim.ama örtülü kuşetlide 4 kişilik bi odada yolculuk yapıyorsunuz.(koltuklar yatak olabiliyor)sevdicek varsa yanınızda örtülü kuşetli kötü bi deneyim olabilir.karşınızda oturacak 2 kişi nası tipler tahmin edemezsiniz çünkü.(para bok abi 4 koltuğu da alırım derseniz kapatın kapıyı fantazinin allahını yapın:)
2-boş bırakıyorum.(o vagonda yemek masasından başka bişey görmediğimi söyleyeyim belki puan alırım)
3-geçebilirsiniz.yemekli de size geçer.fiyatlar bayağı bir tuzluydu hatırladığım kadarıyla.
4-gidebilirsiniz.kapıyı bilet kontrolü için açarlar bi kez.arkadan kilitlediniz mi problem olmaz.
5-ben örtülü kuşetlide açıp camı püfür püfür içmiştim.yakalanmadıkça problem yok.
6-ne amaçla ziyaret ettiğinizi söyleseniz daha iyi olurdu sanki.eğlenmek mi istersiniz,kültürel aktivitelere katılmak mı falan filan?
  • p a t r i o t  (22.12.10 01:54:50) 
@patriot sadece gezi. uzun bir süredir ankaraya gitmedim. anıtkabir, meclis falan sevdiceği gezdiricem. akşam aştiden otobüse atlayıp geri gelmemiz gerekli.


  • titiz  (22.12.10 02:00:20) 
fatih ekspresi iyidir. daha doğrusu diğerlerini bilmem ama haftasonu bindim buna, iyiydi. normal pulmandan bahsediyorum. priz bile vardı. sigarayı da vagon aralarında hallediyorsun.
örtülü kuşetli dediğiniz yerdeyse toplam 4 yatak oluyor, bilgilerinize.

  • oxibrinth  (22.12.10 02:00:59 ~ 02:03:18) 
sigarayı tuvalette içebilirsiniz. ya da kompartımanda da içebilirsiniz direk. en fazla görürlerse uyarırlar. herkes içiyor.
yemekli diye bilet türü yok yemekli vagon lokanta mantığıyla çalışıyor istediğiniz zaman girip çıkarsınız.

boğaziçi ekspresi de ankara'ya gidiyor hatırladığım kadarıyla.
  • cro magnon  (22.12.10 03:55:48 ~ 03:56:10) 
Bizim (önce kız arkadaşım sonraki seferlerde eşim olan insanla) birkaç kez yaptığımız, sayısız kez de yapabileceğimiz yolculuk şudur:

Paraya kıyılıp gece treninden yataklı kompartıman alınır (rahatlığı paraya değer), binilir, yemek vagonu açıldığında gidilip yemek yenilir, bira içilir, kompartımana dönülür, bizim dizüstü bilgisayarımız yoktu, sizde varsa arada film de izlersiniz, arada amca gelip yatakları indirir, yıldızlar seyredilir, uyunur. Sabah erkence kalkılıp güneş doğarken tarlalar filan seyredilir, Ankara'ya varılır, Kızılay'da börekçide kahvaltı edilir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne gidilir, Roma Hamamı kalıntılarına gidilir, Anıtkabir'e gidilir, vakit kalırsa kitapçılar gezilir, hala vakit varsa sinemaya gidilir, akşam yine gece trenine binilip dönülür, sabah İstanbul'a inince Kadıköy'de kahvaltı edilir.

Canım çekti :)

Trenlerde görevliler hem nazik hem de sessizdir. Kız arkadaşınızla gitmenizin hiçbir sorun yaratacağını sanmıyorum.
  • sourlemonade  (22.12.10 06:50:08) 
fatih eskpresi nispeten hızldır. her durakta durmaz. yataklı olaya gireceğine git yemek vagonuna 3 bira iç:)

müzik falan da var.
sonra da uyuyorsun zaten sandalyede.
sigarada aralarda serbestti geçen hafta.
  • raki masasinin degismez adami  (22.12.10 09:00:55) 
diğer cevapları okumadım.

1. fatih > anadolu > ankara. gündüz yolculuk yapacaksanız eskişehir'e kadar bir tren, eskişehir'den sonrası için yht ile devam edebilirsiniz.
2,3. yemekliye istediğiniz zaman girip istediğiniz zaman çıkabilirsiniz, size yemekli bileti satılmıyor ayrıca.
5. tuvalette olabilir ama abartmamak lazım yine de.
  • sanal uyku  (22.12.10 09:25:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.